Mit tegyünk, hogy ne veszítsük el a házat? Hogyan járunk a legjobban egy rossz helyzetben? Olvasd el, kérlek.
A páromat 12 éves korában fogadták örökbe.Testvér nincs.2008-ban az apa meghalt.Az apa testvére ügyvéd, és megbízván a testvérben vele írattatta meg a végrendeletet.Elolvasás nélkül alá is írta (szó szerint a kórházban)a halálos ágyán.A végrendelet azonban azt tartalmazta hogy a párom csak a fél ház felét kapta meg az apja után.A fél ház másik fele a "kedves" ügyvédnő 2 lányáé.Idén februárben meghalt az örökbefogadó anya is. Ő tudatosan írta meg a végrendeletet,ám az itt is rizikós.Párom, az anyára eső fél házból csak fél jutott.Vagyis most úgy néz ki, hogy páromé a fél ház, az 1/4 rész 2 lányé, és még 1/4 rész még 1 személyé (unokatesók mind).
Kaptunk egy levelet egy ügyvédtől, hogy a két lány ki akar lépni a közös vagyonból, és vagy kifizetjük a felértékelés után nekik járó 3MILLIÓ Ft-ot,vagy közösen eladjuk, vagy árverezés lesz. Nekünk NINCS 3 milliónk,a házhoz ragaszkodik a párom, és a 3 rossz közül úgy járnánk a legjobban, ha megvennénk az 1/4et. Hitelt vegyünk fel, de mire? Én bejelentett munkahelyen dolgozom, de minimálbérért güzülök, Atis meg tanuló,csak most nyáron dolgozik. Az árvasági 60.000 az én jövedelmem 60.235Ft, a páromé 40.000 és nem bejelentett. Mit tegyünk? van remény?Bankok? Eladjuk? Megvegyük? Kérlek.... (ha valami nem tiszta, bocsi,akkor kérdezz,válaszolok,de csak azoknak,akik komolyan akarnak segíteni,akár jó tanácsal is).
Szerintem jobban jársz, ha ügyvédtől kérsz tanácsot.
Keress rá a neten, vannak ingyenes ügyvédek (rászorultsági alapon), valami nép ügyvédje, vagy mi a neve. De biztos vannak neten is ügyvédi tanácsadók.
Bemehettek a bírósági ingyenes panasznapra is, minden héten tartanak ilyet, és ott érdeklődhettek, hogy mi ilyenkor a lehetőség; de legalább az ingyenes jogsegélyről tájékoztatnak, ha mást nem.
Apukámat a 2 édestestvére forgatta ki az örökségből, olyan ügyesen intézve a dolgokat, hogy mire mi megtudtuk, már nem volt mit örökölnie és nem is tudtunk mit csinálni.
Lépjetek minél hamarabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!