Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan sporoltok fiatalok?

Hogyan sporoltok fiatalok?

Figyelt kérdés

Akik itt 23 evesek, vagy 25-30 evesek es nagyon sokat dolgoztok megvontok nagatoktol dolgokat? Pl nyaralast, vagy kiadosabb kiranduladt, turat, vagy nem vesztek magatokbak ezt-azthogy meg maradjon a penzeteket? Ha ien, nem erzitek ugy, hogy az ember csak egyszer 25 eves, vay csak egyszer 30 eves, vagy eltek a mának ?

Hogyan sporoltok? Sporoltok egyaltalan?

2021. febr. 25. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:

27 eves vagyok, a fizum nagy reszet befektetem, nyaralni mar evek ota nem voltam, amikor voltam akkor is a balatonra. Kicsit mas vagyok mint az ismeroseim akik milliokat koltenek nyaralasra...

Nem erzme ugy hogy rosszul csinalnek barmit is, adott celjaim vannak azokat akarom elerni. Pld egyik regi celom hogy legyen sajat hazam 30 eves korom elott, ugy szamolom hogy ez akar ossze is johet ha a tozsde nem omlik ossze

2021. febr. 25. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
egyiknek sincs semmi értelme. Utazásnak sincs, mert pillanatok alatt elrepül 300e.. de a rajta való ülésnek, kuporgatásnak sincs.
2021. febr. 25. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért kell néha valami utazás. Kuporgatni sajnos javarészt elkerülhetetlen, ha saját lakást szeretnék (ami nélkül ugyan lehetne élni, de a hazai piacot ismerve 70 éves koromra 8 havi nyugdíj lesz egy albérlet:D)

Ami nincs: rendelt kaja, kocsi, drága szórakozóhelyek

Helyette: főzés, házibulik, társasjátékok

2021. febr. 25. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát őszintén szerencsére sosem voltam igazán megszorongatva. A Bsc után 3-4 hónappal találtam állást 24-5 évesen és a kezdőfizum bruttó 480 volt. Párom harmadannyit (se nagyon) keres, de mégis a kettő együtt már szép kis vagyon amiből telik ilyen-olyan dolgokra, amiket megkívánunk és spórolni is tudunk elég jól a jövőbeli saját lakásra.

De ahogy előttem is írták: elsősorban főzünk, figyeljük a boltokban az akciós élelmiszereket. Van pár dolog ami spórolós és egyben környezettudatos dolog, pl ecettel, szódabikarbónával, citromsavval meg mosószódával takarítunk, ezek nagy tételben olcsóbbak is ráadásul.

A szüleimnek van nyaralója, ott szoktunk nyaralni, de azért évente 1-2 belföldi utazás is be szokott nézni, ilyenkor nem hotelekben szállunk meg hanem vendégházakban, ott simán kijön a szállás kettőnkre 20ezerből egy hosszúhétvégére.

Autónk nincs, nem is tervezünk, a fővárosban teljesen fölösleges.

Tudatában vagyunk, hogy ritka szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Pár kollégával néha beszéltük is, hogy ha nagyapáink, akik egy egész életet dolgoztak végig vérrel-verítékkel, látnák mi mit nevezünk munkának (irodai munka) és mennyit kapunk érte, tuti kiakadnának.

2021. febr. 25. 23:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, abszolut igazatok van, sporolas nelkul nem lehet tervezni.. de amikor vegig dolgozzatok mondjuk a 27 eves korotokat, vagy a 25 evrol egeszen 29 eves korotokig, csak a munka megy, naralas vagy lazulas nelkul, akkor nem erzitek azt, hogy, az ember csak egyszer 27 eves, vagy csak egyszer 28 eves, es ne ezzel tolse mar el a fiatal eveit munkaval ?

Nincsenek ilyen erzeseitek?

2021. febr. 26. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:

4es vagyok

Még úgy, hogy mi még a karanténos 2020 nyarát is végignyaraltuk (a fent említettnyaralókban), konkrétan egyik hétvégén sem voltunk itthon.. még így is azt érzem, hogy ffffuck, legszívesebben felülnék egy vitorlásra és a Karib térségig meg sem állnék..

..kár, hogy se hajóm, se hozzáértésem, se pénzem hajóra:D

Nagy általánosságban meglenne a keret arra, hogy éljünk igazán, deee őszintén.. nem nagyon tudjuk mit kezdjünk magunkkal. A holnap építésének terve megvan, de hogy ma mit csináljunk..

2021. febr. 26. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:

1 es vagyok, nem erzem igy, nem vagyok tul extrovertalt tipus, nekem mar az is pihenes ha napokig nem kell kimenjek a hazbol

Jovot akarok epiteni a gyermekeimnek, lehet ugy tunik aldozatokkal jar es lehet egyszer igy is fogom erezni de most semmi bajom nincs azzal ha kihagyok par luxus nyaralast.

Mindez szemely fuggo, szoval nem itelem el azt aki nem igy van vele :) a lenyeg h mindenki boldog legyen

2021. febr. 26. 12:04
 8/8 anonim ***** válasza:

"akkor nem erzitek azt, hogy, az ember csak egyszer 27 eves, vagy csak egyszer 28 eves, es ne ezzel tolse mar el a fiatal eveit munkaval ?

Nincsenek ilyen erzeseitek?"

Mi nem éreztük ezt, ennek köszönhetően most leszünk 28 évesek és éppen lakást veszünk. Sok ismerősünk elutazgatta fapadossal a fiatal éveit, de őszintén én csak a nagy kétségbeesést látom rajtuk így 30 előtt, hogy realizálták, hogy nem tudják miből lesz pénz gyerekre, lakásra stb. Mert ugye ezek nekik nem voltak fontos célok avagy messzinek tűntek 23-24 évesen. Most meg hirtelen realizálták, hogy basszus.

Hozzáteszem, hogy engem nem nagyon érdekes a social media és a magamutogatás sem. Ami fontos volt nekünk, arra mindig tettünk külön félre, így volt jutalom is, de nekünk maga a nyugodt élet és biztos háttér a legnagyobb öröm.

2021. febr. 26. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!