Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti hogyan mivel spóroltok?

Ti hogyan mivel spóroltok?

Figyelt kérdés
2016. dec. 12. 20:55
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon semmivel, de pl elmegyünk nagybevásárlásra, utána napokig bolt közelèbe sem megyünk.

Ez jobb, mintha naponta jarnánk, akkor több felesleges dolgot vennèk.

Munkába is igyekszünk itthonròl vinni kaját, nem mindig rendelni.

Rezsin annyira nem lehet, vìz-villany sehogy, gázt pròbálom visszafogni, ùgysem szeretjük a gatyarohasztò meleget.

Máson nem spòrolunk.

De pl èn mindig hònap elejèn rakok fèlre x összeget, ès csak utána költekezek, mert ha azt akarnam elrakni ami marad lehet nem maradna, mert sokat költök, inkábv hònap elejèn rakok el ès a maradèkot költöm.

2016. dec. 12. 21:17
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Minden héten megnézem, hogy milyen akciók vannak, és ehhez igazítom a bevásárlást.

Ha pl. jelentősebb olcsóbb az olaj, mint máskor, akkor veszek egy csomót, mert úgyis hosszú szavatosságú. Vagy csokiból nem Milkát veszek, hanem az olcsók közül a jobbat. Fogkrémből a szinte legolcsóbbat. Folyékony szappanból utántöltőset. Papírzsebkendőből a legolcsóbbat. És lehetne még ezt a sort folytatni.

Magamnak csak akkor veszek valamit, ha -nagyon- muszáj. Értem ezalatt elsősorban a ruhát, de a telefonom is már 6 éves, laptopom kb. 8 éves.

És hasonlók.

2016. dec. 12. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Nekem pl. az is "segít", ha nem kártyával fizetek, hanem veszek le pénzt és azt költöm. Így könnyebben és gyorsabban érzékelhető a fogyása.
2016. dec. 12. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Mar semmivel szerencsere, sot neha szegyellem is magam mennyit pocsekolok.

Regen viszont amig a szuleimre voltam utalva:

- gyors zuhany: nedvesites, hab, lemosas

- olcso etelek: spenotos teszta Auchan vagy 200 Ft volt a spenot

- udito helyett rengeteg tea

- no iskolabufe: csomagolt etelek

- ruhak turkalokbol, kinaibol - nincs plazazas

- lampak este lekapcsolva

- futes helyett melegen feloltozni

- no auto: busz vagy gyaloglas, bicikli

- etelek megtervezese: maradekok felhasznalasa

- sokaig rendes butoraink se voltak: matrac elmegy a foldon

- no teve, aztan antenna max.

- 16-tol lehet diakmunkazni

2016. dec. 13. 01:42
 5/10 anonim ***** válasza:
63%
A legtöbbet az autó(ko)n és egy olcsóbban fenntartható házon, lakáson lehetne fogni, de azt sok ember nem akarja elfogadni.
2016. dec. 13. 08:28
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Előző: Azért, mert azok egy vagyonba kerülnek, amihez először pénzre van szükség. Tehát sok pénz kell hozzá, hogy spórolhass.
2016. dec. 13. 15:17
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Igy is lehet értelmezni amit írtam, de én másra gondoltam, pl. hogy pl. 2-3 millióért nem 8-10 éves Audit veszek, hanem 1-2 éves kis fogyasztású, kis kategóriás autót vagy mondjuk 100+ m2-es korszerűtlen ház helyett elég egy kisebb alacsony rezsijű lakás is. Szóval addig kellene nyújtózkodnunk ameddig a takarónk ér. Csak ezeket a fontos anyagi döntéseket a legtöbb ember több okból sem hozza meg .
2016. dec. 13. 16:30
 8/10 anonim ***** válasza:
48%

#7 de hát magyarnak nem menő a dízel szuzuki ami elfut 5 literrel is 100on. Audi a menő autó, nem baj ha 15 litert is benyel, de hisz az van a szomszédnak is!

Kérdező: többet keresek mint amennyit elköltök, a különbözet megmarad!

2016. dec. 13. 17:41
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Azt, hittem, hogy az olcsóbban fenntartható lakás és autó alatt pl. az elektromos autót, vagy eco házakat érted, amiből pl. van olyan, amit a földbe építenek :D

Az ilyenekre mondtam, hogy drága.

De amúgy igen, amit utána mondtál, az jogos.

2016. dec. 13. 17:47
 10/10 anonim ***** válasza:
81%

5-ös, 7-es vok. Az autókról még annyit, hogy sok családban van 2 autó mondjuk 5 millió összértékben. Alap esetben apuci elfurikázza magát a bömössel a munkahelye parkolójáig ott letámasztja miközben anyuci a másik autóval (kombi,egyterü,suv) viszi a gyerekeket suliba, vásárol, dolgozik stb. . Kisebb kompromisszumok árán máshogy is megoldható lenne sok esetben ez is. A fenntartási költségeken évente legalább 500000-et lehetne spórolni. Sok családnál ez megy aztán csodálkoznak, hogy miért nincs pénz.

Vagy lerágott csont a lakáshitelek témája. Miért is kellett sokaknak felvenni pár millió önerőre 20+ milliókat 25-30 évre amikor voltak/vannak olcsóbb megoldások is?

Nem azt akarom mondani, hogy járjanak az emberek gyalog és lakjanak putrikban, de nem kellene a ló túlsó oldalára sem átesniük.

2016. dec. 14. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!