Ti mivel spóroltok az otthoni közmű számlátokon?
Mi már mindent próbáltunk kapcsolós elosztó,led égő,hetente 2x fürdünk mégis 9eft a villany 4e ft körül a viz dija.
Jövőre meg épül a csatorna is ugyhogy a duplájára nő ez is!
Én már gondoltam hogy a vezérelt áramról működnének a hűtők(ezek is egyik B másik A energiás) mivel össze vissza kapcsolgatják mágneskapcsolókal oldanám meg ami magától átkapcsol ha jönne az olcsóbb áram.
Másik ötletem veszek hidrofort kpl meg uni csővel csinálok egy ujj cső rendszert erről működne a wc, mosógép,talán még a bojler is.
De lehet büdös a viz azt nem tudom mivel szagtalanitsam
aktivszénszűrő vagy tólevegőztető a kútba?
mindenesetre ez részletkérdés...
Ugy számoltam ha kész a csatorna 1 év alatt megtérülne az ára.
Ti mivel spóroltok otthon vagy nincs valami ötletetek amivel lehetne még spórolni?
Ne mondjatok olyat hogy napelem mert az drága
Nem tudom, hol laktok, és melyik áramszolgáltató van a területeken. Ez a számla nem olyan sok amúgy. villanyból. Nekünk 3 éve 18 ezer volt az átalány már. És még nőtt is volna. Aztán nem tudtuk fizetni, védett fogyasztók vagyunk, így nem kapcsolták ki, hanem feltettek egy feltöltős készüléket. Ezzel most a havi fogyasztásunk 12 ezer forint. a 3 éve 18 ezer, ma talán 22-3 is lenne, de így is kb. 2/3-a.
Aki nem tartozik, annak pénzért teszik fel, de megtérül, ahogy látod.
Hetente kétszer fürdeni??
Hát a leírás alapján barkácsoló embernek tűnsz, szóval ezt tudom ajánlani, én is most építek egyet: [link]
A kétszer fürdést ugye úgy gondolod, hogy kétszer engedtek fürdővizet, és a többi nap meg zuhanyoztok, ugye?? így viszont nem értem még azt a 4 ezret sem, mert én minden nap lezuhanyzok egyszer, és édesanyám meg vagy szintén zuhanyzik, vagy kienged egy nagy kád vizet... és így is csak ~2700 a vízszámlánk (nálunk sincsen csatorna)...
Ha kertesben laksz akkor nyáron a nappal melegítsd a vizet,az ingyen van.Veszel 20,30,50 méter műanyagcsövet,spirálisan összehajtod,felteszed tetőre vagy oszlopokra,van benne 100-200 liter meleg vized,csak le kell engedni,akár egy üres boylerbe ahol még másnap reggel is meleg lesz,így a nap 24 órájában van meleg vized tavasztól őszig.
Fűtési szezonban pedig beteszel egy nagy puffertartályt a rendszerbe ahol kering a meleg víz,és innen engeded ki amennyi kell.Persze ha egyedi fűtéses a lakásotok.
köszönöm a válaszokat!
van az udvaron egy kiszuperált bojlertartály zuhanyzóvá van alakitva nyáron azt használjuk gondoltam ilyen spirális csövezésel kiegésziteni a teljesitmény növelés céljából csak nem tudom gravitációsan keringne a csövek és a tartályközt a viz vagy valamilyen kisebb szivattyú is szükséglenne rá.
Sörkolektorról is már hallotam sörösdobozok hilyán nem próbálom megépitenni nagytábla viztiszta plexit megint nem tudom honnan szerezhetnék.
Azért köszönöm a válaszokat.
Oh hetente 2x fürdést zuhanyzásra értem közte nincs semmi kicsit lehet igénytelenség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!