Ti hogyan spóroltok?
Minden 500ast elteszek ez megy nyereménybetétkönyvbe
Havi x összeg automatikusan betéti számlára, egészségpénztárra, lakáskasszára, nyugdíjpènztárra, ill jövő hónaptól nyugdíjbiztosításra v egy másik betéti alapra
Rengeteg közeli lejáratú dolgot veszek a boltban aldi, tesco, lidl ill egészségpénztárról veszek kaját ahol lehet
Akciós dolgokat veszek, a legtöbb dolgot le lehet fagyasztani (akár kenyeret, zsemlét is, de húsok se akadály). Én főzök, max nagyobb adagokat és lefagyasztom, nem rendelek.
Van a telefonomon egy alkalmazás, ahol vezetni tudom, hogy mennyit költöttem pl egy hónapban az élelmiszerre. Nyáron a BKK bérletet addig húzom ki, amíg lehet, pl görkorival 3x annyi az út ideje, de ingyen van...
127e-et keresek, számlára megy 12,6e, 5-10e a menzás kajára, 1-10e tisztálkodási szerekre és csokira (főleg erre), 5e gyógyszerek, ezen felül durván 15-20e még kajára, meg a váratlan kiadások...
Havi 70-80e Ft-ot teszek félre.
Legfőbb spórolási módszerem: nem dohányzom és nem vagyok alkoholista
Szomszédom 360e-et keres, de hó végén mindig kisegítem 5-10e-el, fizetésnél meg visszaadja. Láncdohányos és min. 25 napot részeg havonta.
Faterom is ilyen, de szerencsére nem lakik a közelemben :)
Életbiztosítást kötök. Kis összeggel kezdem és addig emelem amíg nem megterhelő.
Nem a hozam miatt csinálom hanem azért mert ha otthon tenném félre tuti elkölteném. Így kötve vagyok és mindig be kell fizetnem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!