Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mik lehetnek a rövid és...

Mik lehetnek a rövid és hosszútávú következményei, ha a bitcoin (és más kriptovaluták) elnyomják a valós állami fizetőeszközöket?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy egyre ismertebb lesz, egyre több helyen fogadják el mnt fizetőeszközt. Nemrég a Tesla vásárolt fel másfél milliárd dollárnyi bitcoint, vélhetőleg ők is be akarják majd vezetni, hogy elfogadják. Mi lesz a forinttal, a dollárral, az euróval, ha mindenki bitcoinban akarja majd a fizetését is megkapni, és bitcoinnal szeretne fizetni is mindenhol? Ha esetleg eljut olyan szintre, hogy az átlagember nem is nagyon találkozik a hivatalos fizetőeszközzel élete folyamán, csak kriptovalutákkal. Milyen következményekkel járhat ez az országokra, bankokra, gazdaságra nézve rövid és hosszú távon?

2021. febr. 19. 03:55
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
#10 Mit gondolsz, mennyiben érintené ez az országhatárokat? Hogy ugyanazzal a pénzzel lehet fizetni bárhol a világon? Hogyan hatna ez a fejlődő országokra, kiváltképp a szegényebb országokra (pl. Malajzia, Filippines, Bangladesh, stb.)?
2021. febr. 19. 16:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem alkalmazkodnának hozzá az egyes országok. Annyi, hogy jobban láthatók lennének az országok jövedelmei és termékárai közötti különbségek.

Az mindenképpen előny lenne, hogy nem kellene átszámolni, nem bunkánk az átváltáson. Igaz nyerni sem lehetne ezen. Szerintem még segítené is a globális kereskedelmet. Azért is jó lenne, mert pusztán a pénzre nem lehetne már spekulálni (ha már csak egy fő globális fizetőeszköz lenne).

2021. febr. 19. 16:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem tudja elnyomni mert kevés tranzakciót tud, nagy a jutalék.
2021. febr. 19. 20:52
 14/22 A kérdező kommentje:
A jutalek elvileg mindig kb. 10 percenkent esik, fuggetlenul a tranzakcioszamtol, nem? Vagy mit ertesz jutalekon?
2021. febr. 20. 05:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
nem nem a bányászásért kapott bitcoin az ami 10 percenként van de az olyan mint egy sorsjegy. egyvalaki kapja az összes részvevőből. (Az más kérdés hogy csoportokba állnak s amelyik csoportbol valaki megnyeri az elosztja a tagjai között, amit pedig a csoportban mas nyer abbol ő is kap). a jutalékot kulon kapják minden egyes tranzakcioért, de ami érdekesebb, hogy aki utal az dönti el, mennyid ad érte. és minnél többet ad annál gyorsabban teljesul. persze az hogy ugyanannyi pénzért milyen gyorsan teljesul, fugg a hálozat terheltségétől is. én pl. utaltam már ingyen is, s 3 héttel késöbb jött meg. de ingyenes utalásnál megeshet az is hogy soha nem teljesul s beragad, jobb esetben csak ujra megjelenik x hét után nálunk rosszabb estben tenni kell valamit a visszakapásáért. ha azonban kellően magas dijjat kinálsz fel, akkor ugranak rá a bányászok s percek alatt teljesulhet tulterhelt hálozatban is. szokott lenni ajánlás, kb mennyi teljesulési időre kb. mennyit kell felajánlani, illetve érdemes e ingyenessel probálkozni vagy nem.
2021. febr. 20. 17:02
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

A bitcoint nyereszkedes miatt veszik a nepek.

Felmegy az arfolyam nyer rakta, visszavaltja fiat pénzre.

Nem jelent semmifele veszelyt a penzrendszerre.

2021. febr. 20. 22:32
 17/22 A kérdező kommentje:

"A bitcoint nyereszkedes miatt veszik a nepek.

Felmegy az arfolyam nyer rakta, visszavaltja fiat pénzre."

Most még igen, de mint írtam, egyre több helyen fogják várhatólag elfogadni mint érvényes fizetőeszközt. És nem csak itt, hanem mindenhol a világon. Vagyis meglesz az az előnye, hogy ugyanazzal tudsz vásárolni ugyanazon árfolyamon, bárhová is mégy a világban, nem kell valutával bajlódni, meg átváltási kamatot, tranzakciós díjat meg ilyesmit fizetni.

Aztán lehet, hogy az a kor is eljön, hogy a bitcoin (vagy valamely más kripto) lesz az alap, és néha néhányan vesznek majd FIAT pénzt is érte, hátha tudnak egy kicsit nyerni annak árfolyamváltozásán... :)

10 és 15, értem, és köszönöm a válaszokat :)

2021. ápr. 17. 02:05
 18/22 anonim ***** válasza:
A Gresham-törvény (vagy Gresham-Kopernikusz törvény) megakadályozza, hogy a Bitcoin általános fizetőeszköz legyen. Más, stabil vetélytársából válhat széleskörűen elfogadott fizetőeszköz, ha a világ országai elfogadják.
2021. ápr. 17. 05:18
 19/22 A kérdező kommentje:
Miért más a bitcoin, mint mondjuk az ethereum vagy a ripple? Vagy melyekre gondoltál, stabil vetélytárs alatt?
2021. ápr. 17. 05:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem csak a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple létezik. Lehetséges, hogy az ideális jelölt még nem jött létre.
2021. ápr. 17. 05:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!