Mik lehetnek a rövid és hosszútávú következményei, ha a bitcoin (és más kriptovaluták) elnyomják a valós állami fizetőeszközöket?
Szerintem alkalmazkodnának hozzá az egyes országok. Annyi, hogy jobban láthatók lennének az országok jövedelmei és termékárai közötti különbségek.
Az mindenképpen előny lenne, hogy nem kellene átszámolni, nem bunkánk az átváltáson. Igaz nyerni sem lehetne ezen. Szerintem még segítené is a globális kereskedelmet. Azért is jó lenne, mert pusztán a pénzre nem lehetne már spekulálni (ha már csak egy fő globális fizetőeszköz lenne).
A bitcoint nyereszkedes miatt veszik a nepek.
Felmegy az arfolyam nyer rakta, visszavaltja fiat pénzre.
Nem jelent semmifele veszelyt a penzrendszerre.
"A bitcoint nyereszkedes miatt veszik a nepek.
Felmegy az arfolyam nyer rakta, visszavaltja fiat pénzre."
Most még igen, de mint írtam, egyre több helyen fogják várhatólag elfogadni mint érvényes fizetőeszközt. És nem csak itt, hanem mindenhol a világon. Vagyis meglesz az az előnye, hogy ugyanazzal tudsz vásárolni ugyanazon árfolyamon, bárhová is mégy a világban, nem kell valutával bajlódni, meg átváltási kamatot, tranzakciós díjat meg ilyesmit fizetni.
Aztán lehet, hogy az a kor is eljön, hogy a bitcoin (vagy valamely más kripto) lesz az alap, és néha néhányan vesznek majd FIAT pénzt is érte, hátha tudnak egy kicsit nyerni annak árfolyamváltozásán... :)
10 és 15, értem, és köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!