Milyen hosszútávú megtakarítást ajánlanátok
kisgyermek részére?
Figyelt kérdés
Márciusban született meg a kislányunk. Fél év alatt eddig 90 ezer ft gyűlt össze a rokonok, nagyszülők ajándékaiból, amihez nem is szeretnénk hozzányúlni, hanem minél tovább gyűjteni, és felnőttként megajándékozni ezzel. Én arra gondoltam, hogy nyitok külön bankszámlát, és azon gyűjtjük a pénzt, de ha tudtok jobbat, szívesen olvasom! (Egy hosszútávú fundamentás előtakarékosságit már nyitottunk neki, azt is fizetjük havonta.)
Befektetési 24 karátos aranyat kell venni, azzal nics gond, el lehet tenni, nem kell vele foglalkozni!
2019. szept. 9. 14:21
2/9 anonim válasza:
Portfóliót állítanék össze.
Nyittok egy számlát neki, és hozzá értékpapír számlát. Kincstárjegyet, stb—-bankktokban segítenek
2019. szept. 9. 14:58
3/9 anonim válasza:
Babakötvény.
2019. szept. 9. 15:01
4/9 anonim válasza:
Babakötvény szerintem is. Gyakorlatilag kockázatmentes és infláció felett 3%-ot ad. Jelenleg így 5,8% körül.
Persze lehet kockáztatni is, ezt te tudod.
Én inkább nem a gyerekeim pénzével hazárdírozok.
De legalább nyisd meg a babakötvényt neki mert ingyen van és kap rá 40 ezer forintot. Ami szintén kamatozik. Ha nem nyitod meg akkor se veszik el a 40 ezer de nem is kamatozik gyakorlatilag semmit. Egy 0,01% kamatú letéti számlán van amíg nem intézed.
2019. szept. 9. 17:23
5/9 anonim válasza:
Babakötvényt nyitottam a miénknek.
2019. szept. 9. 18:42
6/9 anonim válasza:
Ingatlanba, de ne most vagy ne piaci értéken vásároljatok, ha van/lesz rá lehetőségetek pl. a fundával hitellel. Amíg felnő ki tudjátok adni, a bérletiből a hitelt fedezve, a maradékból meg megtakarítást tudtok felhalmozni és pénzzel, ingatlannal tudjátok útnak indítani az életnek, nem kell azon töprengenie, hogy költözzön el otthonról és hitellel kezdje az életét.
2019. szept. 10. 05:29
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ingatlanba befektetés itt még nem jöhet szóba, egyrészt mert még a sajátunkra gyűjtünk, másrészt ilyen célra már nyitottunk neki fundamentát. Olvasom közben a babakötvény működését, meg a start értékpapír számlát, és már látom hogy ez lesz a nekünk való, mert nem kell havi fix összeget félretenni (arra már ott a fundamenta), hanem esetenként lehet rátenni amennyit szeretnénk (amit "véletlenszerűen" kap a baba a rokonok ajándékai által).
2019. szept. 10. 10:49
8/9 anonim válasza:
Milyen lehetőségek vannak? Engem is érdekel, írd ide szerintem, úgy mindenki látja.
Egyébként a babakötvény szabadon felhasználhato, nem korlátoz semmi, persze a szabályok változhatnak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!