Közép és hosszútávú, kisösszegű befektetésnek érdemes névértéken a lenti linkről emlékérmeket vásárolni?
Csak 150-200 ezer ft tudok évente ilyen célra befektetni, de bankárhoz,brókerhez nem szeretnék fordulni, igy ezt találtam ki.
Azért nem éri meg mert pl. a 2020. évi 30 éve szabadon ezüst emlékérmét 30 000-ért vennéd, de csak 11 718Ft-ért tudnád eladni, a megvásárlás pillanatában már 18 282Ft-ot elbuktál, ami a befektetést tekintve 60,94%-os veszteséget jelent.
Főként az öregeket szokták a házalóügynökök bepalizni, hogy vegyenek az unokájuknak érméket befektetés gyanánt!
Megkérdezhetem, hogy téged is beetetett-e valaki, vagy magadtól jutott eszedbe a nagy ötlet?
Ha jól választasz, igenis lehet jó befektetés.
Csak egy példa, most a napokban jött ki a 2000 forintos vizsla, gyakorlatilag el is fogyott előjegyzésben, már 6000-7500 forintos áron árulják, pedig 2000 forintos névértéken lehetett megvenni.
Ha befektetési szempontból érdekel, kezdd el nézegetni melyek azok a sorozatok amik darabjai azonnal elfogynak a kiadásakor, és a következő évre ezeket jegyezd elő. Az ilyenek (pl. várak, kutyák) már egy héttel a megjelenés után 3-4 szeresét érik a névértéküknek.
A kérdezőt a 7 es válaszadón kívül jól megvezette az összes numizmatikahoz "értő" válaszoló. :D :D
Én gyüjtő vagyok és igen is megérte. Én kb olyan értéknövekedést értem el mintha ingatlanba tettem volna.
A 7 es által emlegett Vizsla most egyébkén 65.000 Ft. Tehát 20x-os áremelkedés 3 éven belül. Aki nem hiszi, ld Vatera!
60e ért most bármikor eladható. Ennyit a nyomott árról :D
A numiznatika nem nyersanygáron megy :D Hanem kereslet-kínalat alapjan. Ami ritkább és különlegesebb az árnövelő.
Én 20 éve gyűjtök. De még egy érme sem volt amit ha névértéken megvettem a Pénzverőnél ne nőtt volna fél éven belül az ára.
Eleve gondolkodjatok már :D
Egy névértéken vett érmének nem is eshet névérték alá az ára, mert az MNB törvény alapján hivatalos FIZETŐESZKÖZ mind. Tehát az MNB-nek kötelessége névértéken visszaváltani és más címletre váltani. Ez pedig kizárja hogy a piaci értéke ez alá essen.
Üzenem a kérdezőnek:
Amit a Pénzverőnél NÉVÉRTÉKEN meg lehet venni, mindet megveheti. Van amivel jól, mással jobban fog járni.
Na nem megy persze minden olyan jól mint a Vizsla.
Pontosabban nem is megveszi hanem váltja, mert X forintért pont X forintot kap. Tehát ez pontosabban penzváltás csak. És a bukta kizárva a névertékes MNB "garancia" miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!