Várjak? A volt páromnak fizetési meghagyást fogok benyújtani 400.000 Ft összeggel tartozik nekem.Mivel elég jól ismerem,és tudom hogy nem dolgozik és semmilye jövedelme nincs,ebből adódóan előre tudom,hogy nem lesz miből vonják tőle a részleteket.
Ha vársz 5 éven belül elévül.
Esetleg ha örököl ott tudsz keresni, Vagy ilyenkor bármilyen ingóságot is lefoglalhat a végrehajtó , tv , telefon, bútor. Erre lehet esély lehet érdemes belevágni .
Egyébként a leírtak alapján ha van kb 70.000 HUF-d és szivatni akarod vágj bele, ha annyira nem fontos , akkor engedd el.
az első kommentelőnek válaszolok: az anyja tartja el,és nem adtam neki kölcsön,egy közös ház eladásából jön nekem ezzel az összeggel.
második kommentelő:persze hogy tudom,papirokkal
harmadik kommetelő: karácsony előtt hunyt el az apja,talán örököl valamit de én tv-vel meg ilyenekkel nem sokra megyek. va pénzem és szivatni akarom mert nem kis összeggel tartozik plusz amit átéltem mellette kamatostol szeretném neki vissza adni.
Akkor bátran vágj bele. Az ingóságok értékesítésével a végrehajtó foglalkozik nem te. Hozzád csak a pénz érkezik meg, sikeres árverés esetén.
Nézz rá az mbvk.hu oldalra és megérted. Árverések, árverési rendszer, JOD oldalt.
Ha a közös házat eladtátok, akkor nagyon rosszul tetted, hogy a vevővel nem állapodtál meg, hogy a te részedet neked utalja.
15 éve örököltünk a testvéremmel egy lakást a nagymamától. Eladtuk. Mivel nem bíztam meg a sógornőmben, a szerződést eleve úgy írtuk, hogy XY összeget az én számlámra, Z összeget a testvérem számlájára utaljon a vevő.
Amúgy hülyeség egy földönfutót perelni, mert soha nem kapod meg a pénzt, ráadásul fizeted az ügyvédedet meg a perköltséget, idegeskedsz.
Fizetési meghagyás az első lépés. De ha nincs lakhelye, akkor hova?
Veszett fejsze nyele. Csak te látod kárát, ő meg röhög rajtad, mert annyi esze azért van, hogy ezzel tisztában legyen.
6-os! Milyen árverés?
A kérdező leírta, hogy az ex-nek se lakása, se munkája, se vagyona, se kocsija. Semmi.
#8 ha tudnál olvasni. A kérdező leírja a a 3# nál, várhatóan örököl és vannak ingóságai. Ha veszed a fáradtságot ránézel az mbvk.hu vagy nav árverésére , mindent amit találnak az megpróbálják eladni.
Remélem így sikerült megértened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!