Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldön sincs kolbászból a...

Külföldön sincs kolbászból a kerítés, vagy még is?

Figyelt kérdés
Régebben követtem a neten két emigrált magyar vlogjait, az egyik Ausztráliába a másik az Egyesült Államokban élt és csinált videókat a mindennapjaikból. Mind a kettő kétkezi munkás volt, érezhető volt a beszédükön, amit és ahogy beszéltek, hogy olyan egyszerűek mint a faék, nem egy hú de okos jó képességű emberek, még is olyan életszínvonal volt náluk látható, mint ami Magyarországon a felső vezető pozícióba lévő embereknek. Most akkor hogy van ez?
2021. jan. 20. 14:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Ja, hogy te vagy a gettós kérdező már megint...

Felejtsd el hogy írtam...

2021. jan. 20. 14:55
 12/19 anonim ***** válasza:
41%

Nyilván aki fejlettebb országban él, és ott ugyanazt a munkát csinálja, amit itthon is, akkor jobban él. Ez nem azt jelenti, hogy ott kolbászból lenne a kerítés, a betanított munkával ott is szarul élsz, de kevésbé szarul, mint itthon, ha pedig itthon jól kereső mérnök vagy, akkor ha ott ugyanolyan szintű mérnöki munkát találsz, még jobban fogsz élni. Ahogy más leírta, szintet veszítve pedig nem éri meg kimenni. Ha mondjuk én szoftverfejlesztőként kimennék betanított munkát végezni, a legfejlettebb országokban kb. ugynannyit keresnék, mint itthon, úgy hogy a megélhetési költségek ott jóval magasabbak, ezért jóval rosszabbul élnék.

A másik, hogy ne gyere az USA-val, Ausztráliával, oda ha nem vagy magasan képzett munkaerő, nem kapsz munkavállási engedélyt. Inkább maradjunk EU-s keretek között, pl. kimehetsz Németországba, ami kb. olyan, mint ha Detroitból a keleti partra költöznél az USA-ban.

2021. jan. 20. 14:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem mindegyik ismerősöm Nyugat-Európában kétkezi munkásként bőven a magyar átlagszínvonal felett él. Új autókkal járnak haza, több lakást is vettek már. Pincérek, festők, mozdonyvezetők
2021. jan. 20. 15:04
 14/19 anonim ***** válasza:
10%

Te hülye vagym

A minimálbér kint is egy kalap szar.

2021. jan. 20. 15:12
 15/19 anonim ***** válasza:

DE DE DE!

[link]

[link]

2021. jan. 20. 15:17
 16/19 anonim ***** válasza:
33%
Én Angliában a nyáron is 2 hónap idénymunkával kerestem 1,8 millió forintot, amit aztán hazahoztam Magyarországra. Ott kint szinte semmit nem költöttem belőle, csak a repjegyre és a kajára, mert még a szállás is szinte ingyen volt biztosítva.
2021. jan. 20. 15:29
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

Nem szokás kolbászból kerítést építeni, mivel nem túl ellenálló.

Szóval nem, nincs kolbászból kerítés külföldön.

2021. jan. 20. 15:36
 18/19 anonim ***** válasza:
70%

A francokat élnek kiskirályként, csak "nyugaton" előbb találták fel a spanyolviaszt: a munkás prolinak pont annyit kell adni, hogy az életszínvonala emelésére felvett hiteleket tudja törleszteni, így a hülyéje önként és dalolva vásárol magának adósrabszolgaságot. Persze, a YouTube-on azt látod, hogy van szép autója meg márkás cuccai, csak épp azt nem látod, hogy a fizetésének a jó nagy részét kamatostul megvámolják a bankok.

Ez a jelenség nálunk is megfigyelhető, csak a fejlettebb országokban előbb alkalmazták.

2021. jan. 20. 17:54
 19/19 anonim ***** válasza:
84%
Az atlag fizubol mindenhol csak tengodnek az emberek. Nyugaton magasabb az eletszinvonal, de a jatek ugyan az. Halalra dolgozod magad es nehez elorebb jutni. Viszont ha csak tengodni akarsz az nyilvan kenyelmesebb mint itthon.
2021. jan. 21. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!