Ilyen esetben mennyi ideig biztosított a TB-m?
Sziasztok. Sajnos a munkaügyön össze vissza mondtak mindenfélét, ezért hátha van köztetek olyan, aki jobban ért hozzá...
Október végén megszűnt a munkaviszonyom 2 év után, novemberben megigényeltem az álláskeresési járadékot, ami most január 15-én fog letelni. Ezután még "élni" fog a TB-m passzív jogon 45 napig, vagy ez már nem opció?
Február elsején visszavesznek a céghez, és hogy ne kelljen kétszer utaznom gondoltam január 15-tel kijelentkezek a munkaügyi központból, de ez csak akkor, ha így is rendezve lesz a tb-m. 15 napért nem szívesen rohangálnék a NAV-hoz, hogy bejelentkezzek, hogy magam után fizethessem, majd ki...
Ahogy az egyes írja.
De nem kell kijelentkezned a munkaügyiből, ha lejárt az álláskeresési, simán csak nem kapsz tovább pénzt.
Január 15-én letelik az ellátásra való jogosultságod, február 01-jétől pedig visszavesz a cég.
Fentiek alapján nincs miért kijelentkezned. Kijelentkezni akkor kellene, ha az ellátás folyósítása alatt létesítenél munkaviszonyt. Azért kell olyankor kijelentkezni (jelezni, hogy munkaviszonyt létesítettél), hogy jogtalanul ne folyósítsák tovább az álláskeresési járadékot. De Te január 16-ától már ellátatlan leszel ilyen szempontból, tehát okafogyott a kijelentkezés.
Maximum később levélben jelezheted (akár ePapír szolgáltatással is ügyfélkapun keresztül, ha van ilyened), hogy regisztrált munkanélküliként töröljenek a nyilvántartásból, de ez sem fontos!
Viszont senki nem fog agyoncsapni, ha január 15-én mégis megteszed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!