Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Le tudjak ugy venni a penzem,...

Le tudjak ugy venni a penzem, ha megtudta vki a kartyaszamom es tudja a nevem amin a kartya van?

Figyelt kérdés
2021. jan. 1. 19:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10. De engem technikailag érdekel a dolog, csak kíváncsiságból. Ha bankkártya szakértők vagytok akkor gondoltam ennek a történetét is tudjátok, hogy az USA-ban ez anno hogy működött/működik.
2021. jan. 2. 09:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha erről a sztoriról van valami forrás,akkor abban minden bizonnyal le is van írva a válasz...
2021. jan. 2. 09:44
 13/14 anonim ***** válasza:
Ezt szerintem 15 éve olvastam kamaszkoromban az újságban, de most valamiért egyszerűen beugrott ezt a kérdést olvasva. Utána nézek a neten, a google-ben tudok keresni.
2021. jan. 2. 10:04
 14/14 anonim válasza:

11

Én nem vagyok "bankkártya szakértő", de bankszektorban dolgozom, szoftverfejlesztő mérnökként, van némi rálátásom a dolgokra. Alapvetően úgy állok hozzá, hogy az újságban bármit írhatnak, jelöletlen forrás nélkül (persze ez igaz az internetre is ugyanúgy). De tegyük fel, hogy tényleg megtörtént az eset.

15 éve se a TLS (biztonságos csatornán való kommunikáció), se a többlépcsős azonosítás nem volt ennyire téma, mint ma (manapság már kötelező). Valószínűleg a pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatos eseményekhez már akkor is implementálni kellett számos biztonsági eljárást, de így is elég Mad Max feeling lehetett, pedig csak 15 évről beszélünk (a Facebook pl. 2012 környékén tette OPCIONÁLISSÁ a HTTPS protokollt a weboldalán).

Másrészt, ha tudtad valakinek a bankkártyája előlapján feltüntetett adatait, már csak a CVC kódra volt szükség. A poén, hogy erre az általában 3 számjegyű kódra nem minden webáruházban van/volt szükség, mert ezt nem volt kötelező bekérni.

2021. jan. 3. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!