Le tudjak ugy venni a penzem, ha megtudta vki a kartyaszamom es tudja a nevem amin a kartya van?
Figyelt kérdés
2021. jan. 1. 19:09
2/14 A kérdező kommentje:
Akkor is a csak a kartyaszamot es nevet tudja, a tobbi adatot nem a kartyan?
2021. jan. 1. 19:16
3/14 anonim válasza:
Internetes vásárláshoz csak a kártya szám kell. Úgy tudom.
4/14 anonim válasza:
Lejárati dátum és cvc is kell hogy interneten tudjon vásárolni a kártyával. Meg manapság legalább is az én bankomnál már kell kártyás netes vásárlásnál a netbank applikációs vagy telekódos azonosítás.
5/14 anonim válasza:
Na jól van én nem vásárolok neten kártyával de régen csak kártya szám kellett akkor fel fejlődtek.
6/14 anonim válasza:
Nem tudom mennyire lesz bevett szokás, de elvileg már a legtöbb banknál Magyarországon kétfaktoros azonosítás szükséges, tehát telekóddal (SMS) vagy Smartbankon keresztül kell érvényesíteni a vásárlást. Viszont az a tapasztalatom, hogy például az aliexpressen nincs efféle gát, inkább a magyar oldalakon történő fizetésnél érvényes ez.
7/14 anonim válasza:
Kártya szám + név + lejárat + Ccv kód.
Illetve banki sms vagy egyéb jóváhagyás. És ez nem az AliExpress hanem a saját bank rendszere.
8/14 anonim válasza:
Magyarországon online fizetés esetében kötelező implementálni bankonként az erős ügyfélazonosítást, 2020 második felétől. Amúgy a neved nem titkos, a kártyán szereplő számsorozat sem az. Elvileg a 3 számjegyű CVC2 kód az, amit nagyon rejtegetni kell(ene). A multifaktoros azonosítás miatt nagyjából ennek sincs már sok jelentősége, ha szem előtt tartod az alapvető biztonsági eljárásokat.
9/14 anonim válasza:
Szegény csávót jól lepontoztátok nullára, de tényleg volt régen valami, pl olvastam még 2005-2008 körül az USA-ban a Catrina hurrikán idején, hogy sokan New Orleansban bankkártyára kapták a segélyt, egy nő felmutatta az újság fotósának a kártyáját és hiába csak az egyik oldala látszott az újságban közölt fotón a bankkártyáról (amin csak a név volt és a kártyaszám), mégis lelopták róla az összes pénzt vásárlással. Ez akkor hogy történhetett?
10/14 anonim válasza:
Azt az ki a francot érdekli h egy másik földrészen 12 évvel ezelőtt mi volt?!Azért lett lepontozva mert hülyeségeket válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!