Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha felmondtam a munkahelyemen,...

Ha felmondtam a munkahelyemen, és a következő helyen kb. 2-3 hét után kezdek, akkor a kettő között jeleznem kell a NAV-nak és fizetnem kell magam után a TB-t?

Figyelt kérdés

Egyrészt úgy tudom, hogy 45 napig még él a TB, viszont talán valami olyat is olvastam, hogy 15 napon belül be kell jelenteni, hogy jelenleg nincs munkám.

Valaki tud pontosabbat?

Igen, próbáltam olvasni a NAV honlapját is, megtaláltam pár dolgot, de nem teljesen egyértelmű. Hátha valaki mostanában csinált ilyet és tudja.

2020. dec. 5. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:

A 45 napos passzív időszak lejártát követően van 15 napod jelezni, hogy már magadnak kell fizetned. Ha 45 napon belül újra lesz munkád, semmi dolgod.

(Én ennyi időre még álláskeresésit is igényelnék)

2020. dec. 5. 20:21
 2/3 anonim ***** válasza:
80%

A passzív időszak annyi időre szól, amennyi ideig az előző jogviszonyod fennállt, de maximum 45 napig.

Tehát ha 33 napig állt fenn csak a megszűnt munkaviszonyod, akkor annak megszűnését követő 33 napig nem kell fizetned járulékot (TB). Ha 46 napig állt fenn, akkor 45 napig, ha 10960 napig állt fenn, akkor is 45 napig nem kell fizetned. A 45 nap egy maximum nap!

A fizetési kötelezettség kezdetét követő 15 napon belül kell bejelentést tenni a NAV-hoz (bejelentkezni a járulék fizetése alá). Ezt a T1011U számú nyomtatvány kitöltésével és a NAV-hoz történő benyújtásával lehet kezdeményezni.

Ha a passzív időszak alatt újra munkába állsz, akkor sehova nem kell bejelentkezni, és fizetnivalód sincs.

2020. dec. 6. 04:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Jelentkezz be álláskeresésire és kérd majd, hogy a fennmaradó összeget fizessék ki!
2020. dec. 6. 10:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!