Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Brüsszel vámkötelessé tesz...

Brüsszel vámkötelessé tesz minden terméket, akkor egy pl 300 forintos mobiltok vámkezelési eljárására komolyan 3500forint költséget fognak felszámolni a magyar postán?

Figyelt kérdés

"A Magyar Postának fizetendő vámügyintézési díj 3.500 Ft, az ügyintézési idő 1-3 hét."

forrás: [link]

2020. nov. 21. 15:05
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
A linkben olvasható! "A Magyar Postának fizetendő vámügyintézési díj 3.500 Ft, az ügyintézési idő 1-3 hét."
2020. nov. 21. 19:35
 22/33 anonim ***** válasza:
Vámügyintézési díj nem egyenlő postaköltséggel, és egyébként is ez a mostani eljárásmód melletti költség, nem a jövőre bevezetetté.
2020. nov. 21. 19:47
 23/33 A kérdező kommentje:

Azért írtam postaköltségnek, mert itt "Magyar Postának fizetendő vámügyintézési díj"-at ír. Postaköltségnek nyilván nem a hétköznapi értelembe vett szállítási postai költséget értettem.

Tisztában vagyok vele, hogy nem a jövőbeni tervezet ez, viszont itthon sem úgy működik a szállítási költség( és ezt csak példaként hoztam fel most), hogy rendelek valamit itthonról 1000 forint értékben és azt ingyen szállítják ki.

A vámügyintézési díj ugyanúgy ráterhelődhet egy olcsó termékre is, ha már minden vámolva lesz.

2020. nov. 21. 19:56
 24/33 anonim ***** válasza:
40%

Lesznek eu-s raktárak, külföldi kereskedők meg már évek óta bejelentkezhetnek a magyar áfa alá.

Adót, meg vámot szerintem nem hülyeség, hogy szednek, mert az sincs rendben hogy apróra feloszva adómentesen áramolhat be a szemét.

Az is igaz aki a postát írta, hogy ingyen viszi, mert a nemzetközi posta szerződés alapján csak a feladó ország postája kap a feladási díjból, így ezeket a kínai levél csomagokat a magyar posta eddig ingyeen hordta.

Szerintem ez teljesen korrekt lesz jövőre.

2020. nov. 21. 20:15
 25/33 A kérdező kommentje:
Szerintem nem korrekt, ha pl egy 300 forintos termékre még 3500forintot számolnak fel.
2020. nov. 21. 21:54
 26/33 anonim ***** válasza:
40%

Senkit nem fog érdekelni h te mit tartasz korrektnek!

Nem kell kínai szeméttel elárasztani európát.

2020. nov. 21. 21:58
 27/33 A kérdező kommentje:
Szerinted.. De ez nem is érdekel. A kérdésemre érdekelne egy tűrhető válasz,de úgylátom itt senki nem tudja. Hát jó! Jó éjszakát!
2020. nov. 21. 22:07
 28/33 anonim ***** válasza:
43%
Egeszen sokan megvalaszoltak. Vam nem valtozik, afa viszont lesz rajta (ha a vevo nem rendezi, akkor vamkezelesi dijjal egyutt), es a szallitasi dijat is vagy a vevo vagy a felado fogja allni, nem a nemzeti postak.
2020. nov. 21. 23:54
 29/33 A kérdező kommentje:
Inkább az lenne a legjobb, ha olyan válaszolna aki vásárolt már vámkezelt terméket, mert már írtam, hogy nem szállítási költséget értettem postai költség alatt, hanem postai vámügyintézési díjat. A kettő nem ugyanaz. Miért kell többször ugyanazt leírnom?
2020. nov. 22. 10:19
 30/33 anonim ***** válasza:

Basszus, ha jövőre lép érvénybe ez a tervezett rendelet, akkor hogyan lenne bárkinek tapasztalata 300 ft-os cucc megvámolásával?????

A 22 EUR fölötti csomagokra -a jelenlegi szabályozás és eljárási rend szerint - pedig linkeltek neked pontos leírást, nem sokkal a kérdésed alatt.

2020. nov. 22. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!