Brüsszel vámkötelessé tesz minden terméket, akkor egy pl 300 forintos mobiltok vámkezelési eljárására komolyan 3500forint költséget fognak felszámolni a magyar postán?
"A Magyar Postának fizetendő vámügyintézési díj 3.500 Ft, az ügyintézési idő 1-3 hét."
forrás: [link]
2. A kérdésre válaszolj! Vámköteles terméket még nem vásároltam. Ezért kérdeztem, hogy kis összegű termékeknél elképzelhető lesz-e a magas magyar postai vámkezelési költség(3500ft) a vám kifizetése mellett?
6. oké, ki lehet választani általában(kevés esetben) honnan érkezzen a csomag, de még egyiknél sem találkoztam olyan opcióval, hogy olcsóbb lenne, mint a kínából érkezett csomi. Olcsó terméknél még ugyanennyit, ha nem többet rávernek szállítási költségre.
Vamok mindig is voltak, kb a kozepkortol kezdve.
Az EU annyiban valtoztatott, hogy EU-n belul mar nincs, megszuntettek a belso piacon.
Kinaval szemben meg az vasarlonak es kuldonek ingyenes postazas az egyik ok, ami ellen fel akarnak lepni, mert ezeknel a nemzeti Postaknak kell ingyen szallitani, amit ugye az adofizetoknek kell kipotolni.
A masik pedig ami juliustol fog elni, hogy a vammentesseg megmarad 150 euro alatt, de az afa-mentesseg megszunik, azaz a fogado orszag sajat afa-jat ervenyesiteni kell. Ez ugye sajat orszagbeli hataskor, idehaza 27%, mashol ennel joval alacsonyabb.
"nemzeti Postaknak kell ingyen szallitani"
Ezt a baromságot honnan szedted? A probléma az hogy minden csomagra azt írták hogy 10-15 eur az értéke és elcsalták az ÁFA fizetést.
17
A vámosok sz.rnak az egészre, őket túlzottan leköti a lopás. Elvileg persze csinálhatnának ilyet, de gyakorlatban ez nem igen fordul elő.
14! nem kértem személyeskedést! Te pedig gondolom még életedben nem vásároltál még eu-n kívülről. Megkérek mindenkit, csak olyanok írjanak, akiknek van fogalmuk ezekről. Nem értem miért itt világosodnak fel egyesek. "Miről beszélsz?" Meg a 14es értelmi fogyatékos. :)
Már januárban felröppent a hír, mi lesz a terv 2021re a vámot illetően.
Ami engem aggaszt az a magas hazai postai költség ami ráterhelődhet egy olcsó termékre. Vásároljak többet... Nem vagyok kereskedő, de ha az lennék akkor nem az aliról vásárolnék nagyobb mennyiségben. Arra vannak jobb oldalak is.
Mindenesetre köszönöm azoknak, akik normálisan válaszoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!