Hogy müködik a kamat? Van vmi hátul ütője?
A kisebb értéken azt érted h elvesznek vmenyi pénz, abból amit betettem?
Pl.3% a kamat és 15%ot elvesznek?
Na nézzük általános iskolás szinten, szólj hogy érthető vagy sem:
Berakod a pénzedet pl. egy bankba 1 évre. A bank azért, hogy odaadod neki a pénzedet, cserébe többet ad neked vissza, mert addig ő használhatja azt. Tehát pl. beraksz 100ezer Ft-ot és visszakapsz 110ezer Ft-ot (ez csak egy példa, sehol nem kapsz ennyit jelenleg). Ha hosszabb időre rakod be, akkor többet kamatozik, mondjuk 5 év után már 150ezer Ft-ot kapsz (még egyszer: ez csak egy példa, nem kapsz ennyit ma).
Remélem érthető volt.
Jelenleg nem kapsz ennyi kamatot, maradva a 100ezer Ft-os példánál, ha ezt ma 1 évre berakod a bankba, akkor kb.102ezer Ft-ot kapsz vissza 1 év múlva. Ebből az állam levon kamatadót, azaz kb. 101700Ft-ot kapnál. Ebből nem vesznek el semmit, ennyit kapsz.
Említették fentebb az inflációt, de szerintem nem kell neked bonyolítani ezzel, a lényeg, hogy többet kapsz vissza, mint amennyit beraktál, csak nem sokkal.
Ooh igen érthető, köszönöm😂😂
Am most kezdtem pénz ügyet tanulni iskolába, de mint észre vehető volt, hülye vagyok hozzá.
Az inflációt is el tudnátok magyarázni? Arról is hallottam már.😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!