Mennyire költök sokat?
Kapok nettó kb 550000-et. Lakbér 120000, net 12000 egyéb "állandó" költségem nincs. Autóm sincs. Csak ennivalóra és innivalóra szoktam költeni, szabadnapokon piára, és néha nyilván becsúsznak váratlan kiadások, mint tusfürdő, borotva, vitaminok, szóval ilyen muszáj dolgok. De ez tényleg nagyon ritkán. Átlagban 250 és 300 ezer között szoktam költeni, évente egyszer-kétszer eléri a 400-at is.
Szerintetek ez mennyire súlyos? Próbálom magam korlátozni, van hogy napokig sem veszek semmit, de mindig becsúsznak olyan napok, amikor a "sors" kifog rajtam.
#7 vagyok. 120 ezret kifizetsz lakbérre és még konyha sincs? Ez komoly?
200k az majdnem 7000 Ft naponta, eszméletlen nagy luxus. Napi 1 kajarendelés mellett 3000 Ft-ból simán ki tudnál jönni (90 ezer havonta), azzal spórolnál egy százast és még mindig nagyon jókat eszel.
De ha ez túl drasztikus lenne, csináld úgy, ahogy #10 javasolja. Kezdd el vezetni a kiadásokat és próbálj belőle lecsippenteni ahol lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!