Előre utaltam és nem küldi a csomagot mit tegyek? További infó lent!
Noss előre utaltam Júli 26.án 25000ft ot egy termékért, elötte az expressz en találtam a terméket, irtam neki, msn n beszéltünk és megbeszéltük hogy utalom a 25000t és ő küldi a terméket, elég rendesnek tünt, és mondta hogy CibBank bol küldjem mert gyorsabban emgérkezik és hamarabb tudja küldeni, ezért átutaztam egy másik városba mert itt nincs olyan bank...Elutaltam és figyeltem egésznap msn-n és nem volt fent, utána irt másnap e-mailt hogy bocsánat hogy nem jelentkezett, a pénzt megkapta, és aznap küldi a csomagot 27.én... utána elvileg ugy tünt hogy minden rendben, utána láttam hogya netről nem törölte le a hirdetést és ráirtam egy másik cimről hogy érdekelne és megvan-e még... és visza irta szép kedvesen hogy igen emgvan és akár holnap át is lehet venni személyesen...
Ekkor kicsit bedurrant az agyam és memondtam neki hogy holnap megyek a rendőrségre, megvan minden pappir és e-mail, hogy én azért a termékért küldtem a pénzt...
Utána visza irta hogy bocsánat csak nem figyelte meik termékhez irták hogy megvan-e és azt már elküldte csak még nem ért rá leszedni azt a hirdetést...
aztán most probálok vele megint kapcsolatot teremteni de nem igazán válaszol... szerintem holnap megyek a rendőrségre és feljelentem... szerintetek van értelme várnom? vagy a rendőrségre biznom valamit? vagy utazzak vagy 300km-t és zuzzam le? (ha az a lakcime amit megadott)
27-e egy hete volt, még bőven keringhet a postán az a csomag
ragszámot kérd el és érdeklődj
ha meg nem kapod meg hétfőig, akkor fizetési meghagyást kell kérni ellene
"Már irtam neki hogy kellene a szám, de mi az a fizetési meghagyás vagy milyen dolog? o.O nem sürün voltak még ilyen dolgaim ugyhogy nemtudom, lennél szives jobban kifejteni?"
Látod, ez a baj, hogy az embereknek csak valami amcsi filmekből összesakkozott homályos elképzelésük van a jogról, amelyben a rendőrség meg a kommandósok szerepelnek csak.
Egy büntetőfeljelentés nem játék, ha nem tudod, hogy mi a csalás tényállása, akkor jobb, ha nem jelentgetsz fel, mert visszaüt rád. Ugyanis ő simán mondhatja azt, hogy ugyanmár, esze ágában se volt téged átverni, csak épp a súlyos beteg édesanyját kellett meglátogatnia, és ezért esett némi késedelembe. De mivel semmi felszólítást nem kapott tőled, úgy gondolta, hogy haladékot fogsz adni a késedelmére. Hoppá, máris pofára estél, és mehetsz a börtönbe hamis vádért a bátyád mellé.
Nemcsak rendőrség, meg büntetőjog van a világon. Ahogy most ez az ügy áll, ez egy polgári jogi vita. Először egy felszólító levelet kell küldeni a címére tértivevényesen, hogy kérem 8 napon belül teljesítsen, vagy peres útra terelem az ügyet. Ha nem jön meg, akkor be kell ballagni egy közjegyzőhöz, és fizetési meghagyás kibocsátását kell kérni tőle az ürge ellen. Majd ezt a közjegyző kipostázza neki. Ha ennek nem mond ellent 15 napon belül, akkor máris nyertél, és küldheted rá a végrehajtókat. Ha pedig ellentmond, akkor perré alakul az ügy, és majd a bíróság eldönti. De ennek pervesztés esetén semmi más következménye nincs, csak a perköltséget kell kifizetni. Ha pedig megnyered a pert, akkor az van, mintha nem mondott volna ellent, küldheted a végrehajtókat, és a perköltséget is ő fizeti.
Így esélyed van a pénzed visszaszerzésére is, míg a büntetőeljárás ezzel nem foglalkozik, csak egy olyan ügyet indítasz be, aminek a végén akár téged sittelhetnek le.
Hát E-mail,ban többször is hitegetett hogy ő elküldte, ne aggodjak 5 napon bellül meg kell érkeznie.
Próbált olyanokkal hitegetni hogy ő családapa és nem ver át senkit mer szüksége van a pénzre meg ijenek.
e-mail ban többször is leirta hogy ő feladta és már nincs nála a csomag, ugyhogy azt már nem mondhatja hogy nem tutta feladni valami oknál fogvna, még azt probálhatja mondani hogy a posta elkeverte, de mondjuk elvileg azért van a csomagfeladás után egy kis pappir hogy fel lett adva a csomag, és most irtam e-mail t a postához hogy megtudják e nekem nézni hogy lett e feladva csomag a ... cimről .... cimre .... dátumkor és időkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!