Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Előre utaltam és nem küldi a...

Előre utaltam és nem küldi a csomagot mit tegyek? További infó lent!

Figyelt kérdés

Noss előre utaltam Júli 26.án 25000ft ot egy termékért, elötte az expressz en találtam a terméket, irtam neki, msn n beszéltünk és megbeszéltük hogy utalom a 25000t és ő küldi a terméket, elég rendesnek tünt, és mondta hogy CibBank bol küldjem mert gyorsabban emgérkezik és hamarabb tudja küldeni, ezért átutaztam egy másik városba mert itt nincs olyan bank...Elutaltam és figyeltem egésznap msn-n és nem volt fent, utána irt másnap e-mailt hogy bocsánat hogy nem jelentkezett, a pénzt megkapta, és aznap küldi a csomagot 27.én... utána elvileg ugy tünt hogy minden rendben, utána láttam hogya netről nem törölte le a hirdetést és ráirtam egy másik cimről hogy érdekelne és megvan-e még... és visza irta szép kedvesen hogy igen emgvan és akár holnap át is lehet venni személyesen...

Ekkor kicsit bedurrant az agyam és memondtam neki hogy holnap megyek a rendőrségre, megvan minden pappir és e-mail, hogy én azért a termékért küldtem a pénzt...

Utána visza irta hogy bocsánat csak nem figyelte meik termékhez irták hogy megvan-e és azt már elküldte csak még nem ért rá leszedni azt a hirdetést...

aztán most probálok vele megint kapcsolatot teremteni de nem igazán válaszol... szerintem holnap megyek a rendőrségre és feljelentem... szerintetek van értelme várnom? vagy a rendőrségre biznom valamit? vagy utazzak vagy 300km-t és zuzzam le? (ha az a lakcime amit megadott)

2010. aug. 4. 19:51
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Hú, szaftos sztori. Én Vateránjártam így 10ezer forinttal. Feljelentettem, máig áll az ügy (tavaly karácsony előtt történt).

Megvan ezek szerint a bankszámlaszáma, ugye? Azon keresztül kellene megfogni.

Én másik címről (egy 3.ról) megint kapcsolatba lépnék vele, és vásárolnék. Elküldené az adatait, megnézed, ugyanaz a bankszámlaszám-e, mint maire te utaltál.

Persze nem utalsz, hanem mész a rendőrségre (hiszen ha 3adjára is azt mondja, hogy eladó az áru, az már nem tévedés, hanem átverés). Mivel veled nem üzletelt a 3. címen, ezért az nem fog semmidbe kerülni.

Nevét, msn-es emailcímét elküldte? Akkor azokat is tedd el, az msn-beszélgetéseket meg mentette a komputered, elvileg.

2010. aug. 4. 20:00
 2/32 anonim ***** válasza:

Első, a 10ezer forinttal nem sokat fognak foglalkozni, egyszerű szabálysértés az értékhatár miatt, szóval max. kap egy pénzbüntetést.

(viszont, ha nem sikerülne a csalási szándékot valószínűsítened, te akár börtönbe is mehetsz hamis vád miatt)

2010. aug. 4. 20:11
 3/32 anonim ***** válasza:
várj még 1 napot, addig keressed msnen
2010. aug. 4. 20:14
 4/32 anonim ***** válasza:

Másodiknak:

A Vatera is feljelentést tett, és csoportos feljelentés lett belőle, összesen kb 80ezret loptak el több felhasználótól. Elmondták a rendőrségen, hogy ez csak szbaálysértés, így egyénileg nem sokra megyünk, ezért vagyunk csoportban.

De így is elég reménytelen, mert címnek valami bontás alatt álló ház címét adták meg, a számla persze megszűnt pár nap alatt... Mondták a rendőrségen, hogy rengeteg ilyen ügy van függőben.

2010. aug. 4. 20:28
 5/32 anonim ***** válasza:

Az, hogy most is hirdettet az áru, nem jelent semmit, nekem is van olyan árum, amiből több is van.

Nem csapok /csaptam/ be senkit ezzel..

2010. aug. 4. 20:28
 6/32 A kérdező kommentje:

Hát msn n elég valószinűleg letiltott, amikor rákérdeztem azt mondta hogy nem tud belépni... de az msn plusz nak van egy képessége amivel meg lehet nézni hogy fentvagyok e az adott partner listáján... és azt irta hogy nem... amúgy mostmár kb tegnap letörölte a hirdetést... pedig megprobálkoztam volna egy másik e-mail cimmel tegnap irtam neki hogy a feladószelvény amivel "elvileg" feladta annak a számát elküldené-e nekem, tegnap óta nem irt semmit.

Szerintem holnap vagy max holnapután feljelentem, a posta oldalán amivel elvileg elküldte azt irja hogy 3.napon már 95%ban megérkeznek a csomagok.

25000ft os értékű a dolog, anyit utaltam szerintetek csinál a rendőrség valamit? Köszönöm a válaszokat!

2010. aug. 4. 20:29
 7/32 A kérdező kommentje:

Ez az árú egy darab Play Station Portable (PSP) lett volna!

És a hirdetést tegnap törölte, de van róla screenshot om...(kép)

Meg bankszámlaszám, MSN cim, msn beszélgetés, e-mail ok, a feladószelvény amivel a 25000t utaltam, és szerintem a bankban is megismernek mivel görkorcsolyában mentem be és kicsit furcsán néztek rám :D

2010. aug. 4. 20:32
 8/32 anonim ***** válasza:

"25000ft os értékű a dolog, anyit utaltam szerintetek csinál a rendőrség valamit? Köszönöm a válaszokat!"

Csinál, kivizsgálja, mivel 20ezer fölött már bűncselekmény.

De neked is mondom, hogy nagyon meg lehet ütni a bokádat azzal, hogyha konkrét személyt vádolsz meg, és nem lehet bizonyítani a csalási szándékot. Azt kell bizonyítanod, hogy neki az volt a szándéka, hogy téged átverjen. Ha azt állapítja meg a nyomozás, hogy nem történt bűncselekmény, akkor ellened fog büntetőeljárás indulni hamis vád miatt.

Ez egyébként a szabálysértési értékhatár alatti ügyekben is így van.

2010. aug. 4. 20:36
 9/32 A kérdező kommentje:

Hogyha elutaltam a pénzt és elég sok időre rá nem érkezett meg a dolog, akkor az nem elég indok?

Vagy várjak még? Mennyit kéne maximum várnom, hogy nekem ne lehessen semmi bajom, milyen bizonyiték kéne még arra hogy bizonyitsam hogy ő át akart verni.

Azthittem az elég hogy elutaltam a pénzt és ő meg nem küldte az árut.

2010. aug. 4. 21:09
 10/32 anonim ***** válasza:

Kicsit idiótának tűnik a dolog, de én nem pereskednék 25 000 Ft miatt, hanem egyszerűen megkeresném az illetőt, és elbeszélgetnék vele.

Nem lenne erőszakra szükség, biztosan nem merne a szemedbe hazudni. Biztos ami biztos nem egyedül mennék, de szemtől szembe egész máshogy viselkednek ezek a piti kis csalók.

Vaterán ezt könnyű megjátszani, mert az eladóról sok infot kapsz, mi egyszer bekopogtattunk egy ilyen eladóhoz, és hebegett-habogott, hogy valami félreértés történt, aztán KP-ban adta a pénzt, pedig esküszöm semmi agressziót nem tanusítottunk.

2010. aug. 4. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!