Hogy tudom megnézni egy adott cégnek,hogy van-e hitele, vagy sem?
Figyelt kérdés
Fundamentalis elemzes szeretnek vegezni2020. jún. 11. 19:27
2/10 anonim válasza:
Magyarországon sajnos ezek nem nyilvánosak. Bizonyos esetekben (leginkább nagyobb összegű hiteleknél, de akár befektetéseknél is) a hitelező bejegyeztethet üzletrészen alapított zálogjogot. Jó példa erre az Invitech ICT Services Kft., ami a Nemzetközi Befektetési Banktól kapott jelentős kölcsönt. Itt az NBB (angolul IIB) magyar partnere, az UniCredit jegyezte be a zálogjogot. Ez azonban viszonylag ritka, mivel ezt nagyobb hitelösszeg esetén éri meg csak.
3/10 anonim válasza:
A beszámolók elérhetők, annak része a mérleg. A passzívák közt ott vannak a különféle lejáratú kötelezettségek. A hosszú lejáratú kötelezettségek Magyarországon az esetek túlnyomó többségében hitelek szoktak lenni, de éppen lehet kibocsátott kötvény vagy egyéb is. Támpontnak talán jó, egy egzakt elemzéshez kevés lehet, de én személy szerint örülök neki, hogy ilyen szinten nem nyilvánosak a vállalkozások pénzügyi helyzete bárki számára.
4/10 anonim válasza:
Beszámolókban kutakodj, annak része a kiegészítő melléklet általában. Én bele szoktam írni a kötelezettségek összetételét.
5/10 A kérdező kommentje:
Inkabb amerikai es nemet cegek erdekeltek, koszonom az osszes valasz hasznos volt.
2020. jún. 12. 09:03
6/10 anonim válasza:
A negyedéves beszámolókat a tőzsdén lévő cégeknek kötelező közzétenni.
7/10 A kérdező kommentje:
Az adott kereskedesi platformon rajta vannak azok a negyed eves beszamolok?
2020. jún. 14. 19:49
9/10 anonim válasza:
Üdv! Ha valaki a nevemben az adataimmal a kezében vett fel Céget és nekem jön a NAV-tól különféle Felhívás stb...akkor az én nevemben bűncselekményt követtek el,vagy honnan tudok tájékozodni ilyen Korlatolt Felelősségű Tarsasagok dolgai iránt? És evvel ha ott szerepel a nevem ezek szerint mint ügyvezető,akkor velem mi történik?
10/10 anonim válasza:
Cégjegyzékben nézd meg, hogy mely cégeknél van a te neved. Utána lehet eljárni nav, cégbíróság, rendőrség, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!