Sürgős: kivennéd a pénzed? (Végrehajtás)
Egy ügyben kaptam levelet a vegrehajtotol. Mivel nem értek egyet, ügyvédhez fordultam, a tanácsára ma feladtam a levelet a közjegyzőnek.
Közben viszont ma kaptam egy értesítést a banktól, hogy a netszamlan gyűjtött megtakarításomat áttettek a főszámlára (hatósági utalás), gondolom, készülnek a levonasra. Kivegyem a pénzem, nehogy levonják az összeget - mert esetleg valamiert nem kapja meg a közjegyző a levelet vagy egyéb tévedések stb.miatt?
Azt a pénzt valószínűleg nem tudod levenni,ha nem is vonták le, zárolva lehet már. Próbáld ki.
Ha ma adtad fel a levelet, lehet, hogy csak jövő héten ér oda.
Nehogy kivedd!
Ha sikerülne is, fedezetelvonás!
Örülnék, ha valaki még olvasná: a levelet 15-én vettem át, és 15 napon belül kell válaszolnom, ez ugye 30-a.
Ma adtam fel a levelet (ajánlott, tértivevény és elsőbbségi).
Miután kiírtam a kérdést, elmentem, és felvettem majdnem az összes pénzt, pár ezer maradt rajta. Erre az imént kaptam egy értesítést, hogy a maradék pár ezret átutalták a végrehajtó irodájának.
Most én vagyok a hülye? Ha 15-én vettem át, akkor 30-a előtt hogy vonhatja le?
Nem vagyok benne, hogy az ugyved ertelmes tanacsot adott-e.
Ha nem ertezs egyet a vegrehatjtoval, miert nem fele cafolod a tenyallast, miert kozjegyzonek?
Amugy se vagyok benne biztos, hogy egy gazdasagi tartozast erdemes ugy hatraltatni, hogy onnantol akar fedezetelvonas buncselekmenyet is radverhessek, mivel innentol eleve rosszhiszemuen, a tartozas meg nem fizetese celjabol tuntetted el a penzt. Igy a tartozas melle penzbuntetes, vagy felfuggesztett is jarhat (kerdes, hogy meg milyen kreativ indokkal probalod meg elrejteni a penzt).
Nem tudom mennyire erne meg a tiszta erkolcsi bizonyitvany elbukasa akar...
"Egy ügyben kaptam levelet a vegrehajtotol."
Milyen tartalommal? Végrehajtók nem szoktak határidőket megszabni. Vagy fellebbeztél valami ellen, netalántán végrehajtási kifogást nyújtottál be?
Nem minden szünetelteti az eljárást, éppen ezért menet közben - míg a leveled megkapja - dolgozik tovább a végrehajtó. Ha szüneteltetné valamilyen esemény a végrehajtási eljárásod, akkor nem lenne inkasszó a számládon.
Nem tudjuk, hogy konkrétan miről van szó, mert nem írtad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!