Felmondtam, mielőtt megjött volna a szerződés. Vajon be voltam jelentve? Mikortól fizessek egészségügyi hozzájárulást?
A kérdést elég hülyén írtam, ki mert nehéz összefoglalni a problémát:
1 hetet dolgoztam egy iskolában, majd felmondtam (próbaidőn belül). 1 hétig úgy dolgoztam, hogy még nem írtam alá szerződést (iskolánál ez nem olyan ritka jelenség), de elvileg már bekerültem a rendszerbe, és mondták, hogy az 1 heti béremet meg fogom majd kapni. Tehát akkor a szerződés hiánya ellenére be voltam jelentve?
Csak azért kérdem, mert a jövő hétfő lesz a hallgatói jogviszonyom megszűnése utáni 45. nap, vagyis ha jól értelmezem a dolgokat, akkor már be kéne fizetnem az egészségügyi hozzájárulást. Ha viszont be voltam jelentve a munkahelyen, akkor gondolom a felmondás utántól indulna a 45 nap. Vagy teljesen rosszul gondolok mindent?
A mostani jogviszonyod megszűnése után még annyi napig nem kell fizetned egészségügyi szolgáltatási járulékot (nem egészségügyi hozzájárulást!), ahány napig a megszűnt jogviszonyod fennállt. Ha ez 7 nap volt, akkor annyi napig.
A 45 nap akkor él, ha legalább 45 napig fennállt a megszűnt jogviszony, ahogy előttem már írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!