Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 6. sikertelen vizsga után...

6. sikertelen vizsga után kirúghatnak az egyetemről? 2012-ben kezdtem. (tanulmányi szerződés) Bővebben lentebb!

Figyelt kérdés
Lényeg ma megbuktam 6. vizsgán a Debreceni Egyetem Egészségügyi karán, és arra lennék kíváncsi,hogy most automatikusan kirúgnak a suliból, vagy simán áttesznek költségesre.

2014. febr. 7. 16:58
1 2
 1/13 reptoid ***** válasza:
Nézd meg a tvsz-ben. Automatikusan költségesre biztosan nem raknak át, a 2012 előtt felvételizetteknek ajánlották fel ezt a lehetőséget, legalábbis ÁOK-n, viszont a 2012-ben felvételizetteknek már megszüntetik a jogviszonyát. Gondolom EK-n sem lehett másképp.
2014. febr. 7. 17:08
 2/13 A kérdező kommentje:
De ha betegség miatt nem tudtam teljesíteni a félévet, amit ugye év elején még nem tudtam. Csak nem tesznek ki...vagy mégis?
2014. febr. 7. 18:12
 3/13 anonim ***** válasza:
Milyen tárgy volt ez?
2014. febr. 7. 21:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Felvételizz oda újra és ismertesd el a már megszerzett teljesített tárgyaid és tanuld meg jobban az anyagot, hogy nehogy megint megbuktassanak
2014. febr. 7. 21:30
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha nincs több lehetőség vizsgázásra, akkor nem iratkozhatsz be köv. félévre

Ha meg beteg voltál, azt vizsga előtt kellett volna jelezni valahogy

2014. febr. 7. 21:32
 6/13 reptoid ***** válasza:

Betegség miatt kérj dékáni engedményt. De akkor tényleg az legyél, meg tudd is bizonyítani. Bár akkor meg érdekes lesz, hogy a többi tárgy mégis miért sikerült. Na meg ha hatodik próba volt, akkor nyilván korábbi félév(ek)ben is próbálkoztál már vele, ők se hülyék azért.

Lehet érdemesebb lenne egy utólagos passziválást kérni, az reálisabbnak tűnne, de az a baj, hogy 3 nap múlva kezdődik az egyetem, elég késő van már ehhez.

2014. febr. 7. 21:36
 7/13 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy egy tárgyból sem voltam vizsgázni, csak ebből, mert tudtam, hogy mi lesz ha nem, de mivel félév közben jött elő ez a dolog, nem tudtam,hogy lehet-e passziváltatni a félévet. Nem lett volna gondom a tárgyal, ha nem így alakul a dolog. Pánikbetegséget meg nem tudom, hogy kezelné majd a Dékán. Jó lenne ha lenne rá esély, hogy áttegyen legalább költségesre.
2014. febr. 8. 13:00
 8/13 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy következő héten megbeszélek a dékánnal időpontot fogadóórára, s elmondom neki mi volt, meg kérvényt adni neki. Dékáni valamiről beszélt ott nekem a tanárom is, csak én akkor már úgy voltam, mint aki nincs ott. "Néztem, de nem hallottam!"
2014. febr. 8. 13:04
 9/13 anonim ***** válasza:

Elvileg automatikusan ki kellene rúgniuk, mert ez én úgy tudom nem iskolánként szabályozott dolog most, hanem jogszabályban van előírva.

Elég sokat dolgozok a suli adminisztratív feladataiban is hallgatóként, így nálunk pl. ez volt az első félév, amikor már néhány diáknak összejött a 6 bukás. Arra való tekintettel, hogy ez az első félév, kaptak egy utolsó lehetőséget mindannyian rektori engedéllyel, de kihangsúlyozta a rektorunk is, hogy ő ezt nem tehetné meg.

Ergo én azt mondom, hogy előre kellett volna jelezned a tanulmányi osztály, avagy a dékáni hivatal felé a problémádat. Így már eléggé kétesélyes, hogy számít-e bármit is a kérelmed. Igyekezz minél előbb a végére járni ennek a dolognak, illetve annak is, hogy felvételizhetsz-e újra, mert ha igen (és fel is vesznek), akkor lehet buktad az elhasznált féléveidet, de olyan nagy baj nincsen.

2014. febr. 9. 02:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Ja, és ugye azért fontos minél előbb utána járni, mert február 15. a jelentkezési határidő, így nem is csúsznál sokat.
2014. febr. 9. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!