6. sikertelen vizsga után kirúghatnak az egyetemről? 2012-ben kezdtem. (tanulmányi szerződés) Bővebben lentebb!
Ha nincs több lehetőség vizsgázásra, akkor nem iratkozhatsz be köv. félévre
Ha meg beteg voltál, azt vizsga előtt kellett volna jelezni valahogy
Betegség miatt kérj dékáni engedményt. De akkor tényleg az legyél, meg tudd is bizonyítani. Bár akkor meg érdekes lesz, hogy a többi tárgy mégis miért sikerült. Na meg ha hatodik próba volt, akkor nyilván korábbi félév(ek)ben is próbálkoztál már vele, ők se hülyék azért.
Lehet érdemesebb lenne egy utólagos passziválást kérni, az reálisabbnak tűnne, de az a baj, hogy 3 nap múlva kezdődik az egyetem, elég késő van már ehhez.
Elvileg automatikusan ki kellene rúgniuk, mert ez én úgy tudom nem iskolánként szabályozott dolog most, hanem jogszabályban van előírva.
Elég sokat dolgozok a suli adminisztratív feladataiban is hallgatóként, így nálunk pl. ez volt az első félév, amikor már néhány diáknak összejött a 6 bukás. Arra való tekintettel, hogy ez az első félév, kaptak egy utolsó lehetőséget mindannyian rektori engedéllyel, de kihangsúlyozta a rektorunk is, hogy ő ezt nem tehetné meg.
Ergo én azt mondom, hogy előre kellett volna jelezned a tanulmányi osztály, avagy a dékáni hivatal felé a problémádat. Így már eléggé kétesélyes, hogy számít-e bármit is a kérelmed. Igyekezz minél előbb a végére járni ennek a dolognak, illetve annak is, hogy felvételizhetsz-e újra, mert ha igen (és fel is vesznek), akkor lehet buktad az elhasznált féléveidet, de olyan nagy baj nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!