Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez a járvány elég indok arra,...

Ez a járvány elég indok arra, hogy valaki ne fizesse vissza a kölcsön kapott pénzt?

Figyelt kérdés
Még tavaly kölcsönadtam egy barátomnak 50 ezer forintot, amit most februárban kellett volna visszaadjon. Csakhogy bepánikolt a járvány miatt, és attól tart, hogy hamarosan nem lesz lehetősége dolgozni, és emiatt nem hajlandó visszaadni a pénzem. Azt mondja, hogy 2 gyereke van, és gondoskodnia kell róluk, én pedig egyedül élek, és meg kell értenem, hogy első a családja. De kérdem én, hogy nekem mi közöm ehhez?! Nekem is bevonták a jogsim, és egy hatalmas bírságot kell kifizetnem, ráadásul mivel sofőr vagyok 30napig nem lesz keresetem sem. Miért kell másokat megértenem, és könyörögnöm a SAJÁT pénzemért?

2020. márc. 12. 12:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

"Felháborító az önzőséged! Pattogsz itt 50ezerért, miközben 2 ártatlan gyermeknek talán az jelenti a túlélést. Megértem, hogy miért nincs családod..."

Az ilyen jóhiszemű hülyéket szokták lehúzni, és visszaélni a jóindulatukkal.

2020. márc. 12. 14:14
 12/24 anonim ***** válasza:
74%

Papírt írtatok a kölcsönről?

Küldj egy fizetési meghagyást neki, egy próbát papír nélkül is megér. Ha 15 napon belül nem mond neki ellent (netán át se veszi a levelet), a tartozás végrehajtható.

Teljesen lényegtelen, hány gyereke van, az nem indok a nemfizetésre.

2020. márc. 12. 14:50
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

8:

Mégis milyen önzöségről beszélsz? A "barátja" kért és kapott kölcsön, neki kell kifizetnie. Ritka gusztustalan, hogy miutáb nem akar fizetni, még képes a családja mögé is bújni.

2020. márc. 12. 15:02
 14/24 anonim ***** válasza:
4%
Igenis önző a kérdező, jobb jelző nincs rá. A barátnak mi köze van a kérdező bírságához? Ha valásztania kell, hogy a saját gyermekére költi azt a pénzt, vagy egy felelőtlen ember birságára, akkor szerinted melyik a kézenfekvő? Ha te ilyen esetben hidegvérrel éheztetnéd a gyereked, akkor nem vagy szülő, de mégcsak gerinces sem!
2020. márc. 12. 15:15
 15/24 anonim ***** válasza:
98%

"A barátnak mi köze van a kérdező bírságához?"

Pontosan ugyanúgy semmi, mint ahogy a kérdezőnek a "barát" gyerekeihez.

"Ha valásztania kell, hogy a saját gyermekére költi azt a pénzt, vagy egy felelőtlen ember birságára, akkor szerinted melyik a kézenfekvő?"

De nem az ő pénze, azt csak kölcsönkapta, ezért neki nincs joga eldönteni, azt vissza kell adnia. Ahhoz meg semmi köze, hogy a kérdező mire fogja költeni a sajat pénzét.

"Ha te ilyen esetben hidegvérrel éheztetnéd a gyereked, akkor nem vagy szülő, de mégcsak gerinces sem"

Nem visszaadni a kölcsönt a családot ürügyként használva az aztán gerinces magatartás...

2020. márc. 12. 15:22
 16/24 anonim ***** válasza:
5%
Ha a kérdezőnek volt ennyi pénze kölcsönadni akkor nyilván nélkülözhető számára. Mostmeg jön a mondvacsinált okkal, hogy neki hirtelen mégis szüksége van rá. De miért is? Éhezel? Nincs fedél a fejed fölött? Azt már tudjuk, hogy nincs gyereked, tehát semmi nem lehet olyan fontos, ami okot ad rá, hogy megvond 2 ártatlan gyerek megélhetését.
2020. márc. 12. 15:54
 17/24 anonim ***** válasza:
96%

@15:54

Te magadtól vagy ilyen naív vagy ezt valahol tanultad? Nyilván nem arról van szó, hogy a gyerekei szájába a falat ezen múlik, egyszerűen csak el akarja kummantani a pénz visszafizetését. Az ilyen bármit kitalálna, csak fizetni ne keljen.

2020. márc. 12. 15:56
 18/24 anonim ***** válasza:
96%

16:

Esetleg nem a szülő felelőssége, hogy el tudja tartani a gyereket? Ha azon az 50 ezren múlik, amit most nem hajlandó visszaadni annak, akinek tartozik vele, ott már rég nem beszélhetünk felelős szülőről. Az meg ritka gusztustalan, hogy a kérdezőre akarja áthárítani.

És még mindig a kérdező pénztárcájában turkálsz. Tipikus proli mentalitás, hogy a kölcsönadó a szemét, ha elvárja, hogy visszafizessék neki azt, amit kölcsönadott.

2020. márc. 12. 15:57
 19/24 anonim válasza:
80%
És még csodálkoznak, hogy miért nem hajlandó senki gyerekeseknek kiadni az albérletet :D
2020. márc. 12. 18:16
 20/24 anonim ***** válasza:
86%

""Felháborító az önzőséged! Pattogsz itt 50ezerért, miközben 2 ártatlan gyermeknek talán az jelenti a túlélést. Megértem, hogy miért nincs családod..."

Az ilyen jóhiszemű hülyéket szokták lehúzni, és visszaélni a jóindulatukkal." --- Nekem inkább úgy tűnik, hogy ő is így szokott kölcsön kérni :)

2020. márc. 12. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!