Kölcsönadtam egy ismerősőmnek, de nem akar fizetni, hogyan szerezzen meg a pénzt?
Sziasztok!
Kicsit több mint 1 millió forintot adtam kölcsön egy ismerősömnek és most nem akarja visszaadni. A kölcsönből készült egy szerződés is. Természetesen elküldöm a fizetési felszólításokat is, de nem hiszem, hogy arra lenne reakció. Ha elmegyek egy ügyvédhez és beperelem akkor az mennyibe kerül nekem kB?
Ügyvéd díja, pet költség stb?
Mennyi ideig húzódhat el egy ilyen per?
Mén nem csináltam ilyet és azért kérdezem.
Ezért nem adok soha senkinek.
Hosszadalmas lesz, nem biztos hogy valaha viszont látod a pénted
Nem kell ügyvédhez menni és beperelni, hanem egy közjegyzőhöz és fizetési meghagyást bocsátatni ki vele.
Ha nem fizet az adós (és nem mond ellen 14 nap alatt), akkor megindul a végrehajtási eljárás: fizetésből letiltás, bankszámla inkasszó, stb.
Akkor érdemes belevágnod, ha az ismerősnek van végrehajtható vagyona.
Például hivatalos bére, ingatlanja (lehetőleg tehermentes), piacképes gépkocsija, stb.
Tehát van miből behajtani. A Te behajtási költségedet is megtérítteted vele az eljárás során.
Viszont ha "lyukas a zsebe", akkor csak kidobott pénz a kölcsönt hivatalos úton behajtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!