Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van valaki aki ismer olyan...

Dwight Howard kérdése:

Van valaki aki ismer olyan valós magánszemélyt aki pénzt ad kölcsön kamatra?

Figyelt kérdés
2020. febr. 7. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A szomszedom, Boris foglalkozik ilyennel. "Az orosz"-kent hivatkozik ra mindenki a kornyeken, de valojaban ukran.
2020. febr. 7. 11:12
 2/10 A kérdező kommentje:
És ez valós?
2020. febr. 7. 11:13
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Ugorj le bármelyik c-gettó faluba, és keresd a helyi uzsorást. havi 50-100% a kamat!

;-))

2020. febr. 7. 11:22
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Uzsorást nem a GYIK-on kell keresni, hanem a lefingott környékeken, a nagy fekete autót kell figyelni...
2020. febr. 7. 11:51
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Hivatalosan nem, jogosulatlan pénzügyi tevékenység. Nem hivatalosan meg inkább éhezzél-fázzál, mint kölcsön azoktól.
2020. febr. 7. 11:55
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Én 15-20% alatt nem kockáztatnék, ennél meg bármelyik bank olcsóbb.
2020. febr. 7. 15:46
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

"Hivatalosan nem, jogosulatlan pénzügyi tevékenység."

Pénzügyi szolgáltatás a következő tevékenységek üzletszerű végzése forintban, devizában vagy valutában:

a) betét gyűjtése és más visszafizetendő pénzeszköz nyilvánosságtól történő elfogadása,

b) hitel és pénzkölcsön nyújtása,

c) pénzügyi lízing,

d) pénzforgalmi szolgáltatás nyújtása,

e) elektronikus pénz kibocsátása,

f) olyan papír alapú készpénz-helyettesítő fizetési eszköz (például papír alapú utazási csekk, váltó) kibocsátása, illetve az ezzel kapcsolatos szolgáltatás nyújtása, amely nem minősül pénzforgalmi szolgáltatásnak,

g) kezesség és garancia vállalása, valamint egyéb bankári kötelezettség vállalása,

h) valutával, devizával - ide nem értve a pénzváltási tevékenységet -, váltóval, illetve csekkel saját számlára vagy bizományosként történő kereskedelmi tevékenység,

i) pénzügyi szolgáltatás közvetítése,

j) letéti szolgáltatás, széfszolgáltatás,

k) hitelreferencia szolgáltatás, valamint

l) követelésvásárlási tevékenység.

Ne keverjük már össze a magánszemély ad kölcsönt magánszemélynek kategóriával. :)

[Kölcsönszerződés]

Kölcsönszerződés alapján a hitelező meghatározott pénzösszeg fizetésére, az adós a pénzösszeg szerződés szerinti későbbi időpontban a hitelezőnek történő visszafizetésére és kamat fizetésére köteles.

[Kamat]

(1) Pénztartozás után - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - kamat jár.

(2) A kamat mértéke megegyezik a jegybanki alapkamattal.

2020. febr. 8. 07:53
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
#7: Grat, szépen tudsz copy-zni, de nekem a kérdésből az jött le, hogy a kérdező banki kölcsönt nem kap, mert nincs rá fedezete. Márpedig magánszemélyként is csak arra adnék, na innét indulnak a necces dolgok.
2020. febr. 8. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

Azt majd eldönti a hitelező, hogy neccesnek tartja az ügyletet, vagy sem.

Te azt írtad, hogy nem teheti, mert pénzügyi tevékenységet nem végezhet.

Én erre írtam, hogy ez nem pénzügyi tevékenység, hanem magánszemélyek közötti kölcsön.

Csak hogy értsük egymást...

2020. febr. 9. 06:05
 10/10 anonim ***** válasza:
61%

"A szomszedom, Boris foglalkozik ilyennel. "Az orosz"-kent hivatkozik ra mindenki a kornyeken, de valojaban ukran."

Nem tudom, hogy vicces vagy inkabb szomoru, de a fenti kommentem miatt idonkent ramir valaki halalkomolyan, hogy adjam mar meg Boris elerhetoseget, mert szuksege lenne hitelre. 🙄

2023. márc. 26. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!