Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szeretnék a vállalkozás...

Szeretnék a vállalkozás megalapítása előtt előrendeléseket felvenni. Van erre lehetőségem?

Figyelt kérdés

Lennének termékeim (termék ötleteim), amikkel szeretnék elkezdeni házalni (kisebb üzletekben). A vállalkozást egyelőre nem csinálnám meg, mert amíg csak bejárom az országot, és felveszem az előrendeléseket, (és felmérem az igényeket) addig nem akarom sem azt hogy pörögjön az óra, sem mást intézni.

Elég jó reményeim vannak, de a kérdésem az, hogy amíg nincs mögötte vállalkozás, elkezdhetem járni az országot, és kérdezgetni a jövőbeli vásárlókat, hogy mit szeretnének majd, és mennyit? Ha mondjuk ezt letudtam 2-3 hét alatt, utána 1 hónap alatt legyártatnék mindent, és kézbesítenék.

2020. márc. 6. 11:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%

Piackutatást természetesen végezhetsz még a vállalkozás megalapítása előtt (én ezt kb kötelezővé is tenném, nem lenne ennyi becsődölt, eladósodott vállalkozás). Viszont rendelésfelvételt nem csinálhatsz. Nem adsz papírt a rendelésről, oké. A boltnak igenis van rizikója ebben, mivel ő számol ezzel az áruval, de te mégsem tudod teljesíteni, akkor hoppon marad a boltos. Fordítva ugyanez, te legyártatod saját költségen, a boltos meg nem veszi át. 2-3 hetet írsz, ez egy hónapnyi kata, amivel a bevételi határodat növelheted is. Ha nincs 50ezred erre, akkor lehet nem is kéne belevágni.

De értem én, neked azok a válaszok tetszenek, amik igazat adnak neked. Felőlem azt csinálsz, amit akarsz, én csak azt mondom, hogy a rendelésfelvétel már gazdasági tevékenység. Nem attól lesz valami gazdasági tevékenység, hogy kiszámlázod. Tégy amit akarsz, nem kívánom, hogy a boltok miatt hoppon maradj, vagy esetleg fordítva.

2020. márc. 6. 12:25
 12/25 anonim ***** válasza:
18%
Csinálhatod nyugidtan. Sőt előszerződését is köthetsz velük. Azt kimondottan előny, ha pl -tökét szeretnél igényelni a vállalkozás indításhoz .Hogy látják nem a levegőbe beszélsz egy általad vélt piacra alapozva .
2020. márc. 6. 12:27
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy megpróbálod jobban átlátni és aggódsz ezért, de ezek olyan termékek, amik:

- jó minőségűek, és már máshol bizonyítottak,

- nem szükséges a boltok működéséhez, csupán egy pluszt ad,

- a boltra nem ráerőltetni akarom, reményeim szerint örülni fognak, ha meglátják hogy beszerezhetik,

és emiatt vagyok tele reménnyel. Felesleges papírmunkát meg nem szeretnék, ezért nem szeretném (sőt inkább feleslegesnek tartom) előzetesen elindítani rá a vállalkozást. Ráadásul ha valaki megszüntet egy KATA-t, akkor utána (lehet hogy) 2 évet is várnia kell, hogy újra kezdhesse, ezért jobbnak látom a biztosba belevágni, hogy pl. van 2000db megrendelésem (vagyis igényem), és ha ebből átvesznek 1900-at, már jó vagyok.

2020. márc. 6. 12:30
 14/25 anonim ***** válasza:
79%
Én egyáltalán nem aggódok :) Csinálj amit akarsz. Csak azt nem értem, hogy miért kérdezed meg itt, amikor már előre eldöntötted, hogy így fogod csinálni. Így akkor semmi értelme a kérdésednek, hogy szűröd belőle azokat a válaszokat, amik szimpik és úgy gondolkodnak, mint te. Ámen, én innentől befejeztem :)
2020. márc. 6. 12:35
 15/25 A kérdező kommentje:
Azért, mert ha azt írta volna 4 ember, hogy a házaló és ilyen formában adatgyűjtő tevékenységet magánemberként a törvény 3-5-év börtönnel büntetni, akkor mondjuk nem így tervezem.
2020. márc. 6. 12:37
 16/25 A kérdező kommentje:

...de mivel többen azt írják, hogy lehet ilyet csinálni, és még jól is teszem ha előzetesen felmérem az igényeket, így maradok az eredeti tervemnél.

Te voltál az, aki még a leírt dolgokat is félreértelmezte, és egyből jött, hogy nem gyárthatok, meg nem szedhetek be pénzeket...

2020. márc. 6. 12:39
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjad kérdező, a 75%-os tipikusan az a kötözködő fajta. Igen, van kockázat abban, hogy szóban rendelnek nálad, ezt én is írtam. Nincs bombabiztos üzlet, de jó ötletnek tűnik, amire készülsz.
2020. márc. 6. 12:44
 18/25 anonim ***** válasza:
69%
Ketten voltunk, a kilences választ nem én írtam :) A véletlen műve, hogy jelenleg ő is 75%. És ha visszaolvasol én is azt írtam, hogy a piackutatást csinálhatod, felkeresheted a boltokat, ez még jó dolog is. De rendelést nem vehetsz fel akkor sem, mivel nincs mire. Mi a biztosíték arra, hogy a másik négy ember, aki azt mondja, amit hallani szeretnél, jót mond és nem rosszat? Semmi :) De ismétlem önmagam, azt csinálsz, amit akarsz. Csak aztán ne lepődj meg, ha esetleg boltok szeretnének tőled valami papírt a megrendelésükről, mivel az elég sovány, hogy "hát én még 2-3 hetet járom az országot kérdezgetve a boltosokat, utána meg egyben legyártok minden megrendelést, és akkor kb másfél hónap múlva hozom az árut, amiről nem írunk semmilyen papírt, mert még nincsen cégem". Csak próbáld meg a boltosok helyébe képzelni magad, fordított esetben te sem rajonganál egy ilyen dologért. Ha még jön ide 100 ember, aki azt írja, amit én, te akkor is annak a négynek fogsz hinni, aki azt mondja, amit hallani szeretnél.
2020. márc. 6. 12:57
 19/25 anonim ***** válasza:
76%
Pontosan, tanusítom, hogy ketten vagyunk 75 %-osak, én vagyok a másik, aki válaszolt. Megjegyzem jelen esetben - nem mindig, de most teljesen egyetértek a 18-as, 75 %-ossal :D
2020. márc. 6. 13:05
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
Olyan fogalmaknak nézz utan a hogy pl. előszerződés, szándéknyilatkozat vagy előtársaság. Szerintem tisztább lesz előtted is a kép mit és hogyan is lehet, mint itt választ kapni arra hogy nem lehet:-)
2020. márc. 6. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!