Egy jól menő vállalkozás tulajdonának az 50%-át mennyiért lehet/érdemes eladni?
Amint látjátok, egyáltalán nem értek az üzlethez, ezért is tettem fel a kérdést, nem kell nekemesni, köszi.
Apám cégéről van szó, én fogom örökölni, de se az üzlethez nem értek, se ahhoz, amivel foglalkoznak. Közösen csinálja egy barátjával, szóval csak a fele lesz az enyém, de gondolkozom rajta, hogy eladom a részemet (gondolom, lehet ilyet), de nem tudom, mi a reális ár ilyenkor. 27 éve létezik a cég, és apám jól keres vele. Persze nem annyira, mint bármelyik multi, nem keres havonta milliókat, sőt, szerintem 1 milliót se, de többszázezret igen.
Ez a többszázezer forint akkor is kevés info ha itt valaki szakértője lenne a témának. Jelentem a kérdésed hátha átteszik üzlet, pénzügyek kategóriába ha akarod, mert ott szerintem több eséllyel kapsz választ.
De szerintem a legegyszerűbb az lenne ha ezt apáddal és az üzlettársával beszélnéd meg. Ha nem érdekel a dolog úgyse lennél sikeres benne, de lehet hogy abból az összegből kezdhetnél valamit más területen és ebben nincs semmi rossz
Attól függ mennyi cégérték, amit ekeg körülményes lehet meghatározni ennyi infóból, de eleve ki közösködne vakon 50%-ba mással? Iranyitàsi jogok stb kérdések mellett?!
Az meg hogy papiron mennyit keres vele semmit nem jelent a cég valós értéke szempontjából, ha pl évente vesz magának újabb telephelyet vagy nagyobb értékű tárgyi eszközöket, ahelyett hogy kifele szedné és gyengítené a saját tőkét a kivétekkel és az értelmetlen járulékaival. Céget messze nem ez alapján kell értékelni.
😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!