Miért nincsen a nagy vállalkozóknak tanítványa?
Értem én ez alatt, hogy pl. egy Elon Musk-nak, vagy egy Warren Buffet-nek, Bill Gates, Jeff Bezos és így tovább.
Soha, sehol nem hallottam vagy olvastam volna róla, hogy ennek és ennek a nagy vállalkozónak a tanítványa, átvette volna XY-tól az üzletet.
Ha meghal, akkor már úgy is mindegy. Én ha a helyükben lennék, akkor sokkal többre értékelném azt, ha látnám, hogy a vállalkozásom jó kezekben van és tovább fogja vinni valaki olyan, aki már 10-15 éve mellettem van.
És szerintem 10-15 év alatt egy ilyen kaliberű ember eltudja dönteni, a tanítványáról, hogy az alkalmas e arra, hogy tovább vigye az ő céljait.
Akkor megközelítem más szempontból.
A tudást amit birtokolnak, miért nem adják át másnak?
Ha egy Warren Buffet maga mellett tartana egy embert csak 2 évig is, azzal annyi tudást át tudna adni annak az illetőnek, hogy az utána megállná a helyét bárhol bármikor és egy életre hálás lenne neki ezért.
Miért lenne jó?
Ha titeket mentorálna egy ilyen vállalkozó és mondjuk ennek köszönhetően nagy vagyonra tesztek szert, nem hálálnátok meg az illetőnek anyagilag is a segítségét?
De hát még az is lehet, hogy túlszárnyalja a tanítvány az illetőt akitől tanult és akkor már nem alamizsnának számít majd az.
És bármelyik tanítvány tudja azt, hogy ezt a támogatást és tudást amit kapott lehet hogy éveket vagy sokkal inkább év tizedeket spórolt neki, ki ne lenne ezért hálás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!