Miért nincsen a nagy vállalkozóknak tanítványa?
Értem én ez alatt, hogy pl. egy Elon Musk-nak, vagy egy Warren Buffet-nek, Bill Gates, Jeff Bezos és így tovább.
Soha, sehol nem hallottam vagy olvastam volna róla, hogy ennek és ennek a nagy vállalkozónak a tanítványa, átvette volna XY-tól az üzletet.
Gondolom én, ha már ilyen magas szintre értél el, akkor már olyan dolgokban keresel kielégülést amit pénzért nem tudsz megvenni. Ilyen az, ha segíthetsz másoknak, engem boldoggá tenne a tudat, hogy tudtam segíteni egy vagy több embernek és lehet, hogy ezzel elültetek egy magot annak az embernek a fejében akinek segítettem, hogy majd, ha ő lesz hasonló pozícióban, akkor ő is tovább adja a tudását és remélhetőleg ez egy hullám lenne.
Nyilván ebbe is mint megannyi más dologban is ott van az, hogy ez mégsem így fog történni, de ha 10 emberből 2 tovább viszi ezt, akkor az a kettő már fog tudni segíteni megint 10-10 embernek, akik közül megint 2-2 tovább viszi, akik már 40 embernek tudnak segíteni és így tovább... Mi értelme van felhalmozni, akkor tapasztalatot és tudást, ha csak magaddal viszed a sírba.
Senki sem akar meghalni, de mindenki muszáj, de ezzel a lépéssel legalább az emléked tovább él, ami még a hátralévő életedben olyan kielégülést és örömet adhat, amit aligha találsz meg bármi másban.
Ezeket az ikonikus arcokat is irányítja valaki, méghozzá a részvényesek. Úgy tűnik hogy ők az istenek a cégnél, de valójában felülvizsgálják és negyedévente elszámoltatják őket.
Ha elmennek nyugdíjba vagy meghalnak, a több száz jól kiválasztott munkatárs ugyanúgy ott lesz és végzi a munkáját.
A vállalkozó meg a tanítványa :D
Túl sok Star Wars-t néztél!
Nem láttam a Star Warst :D
Túl van hypeolva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!