Azok akik szerint rendelgetni az ételt olcsóbb mint főzni, nincsenek tisztában az alapanyagárakkal, ételkészítéssel?
😁😁 Nem véletlen 😁😁.
De írd be nyugodtan az adószámom ide:
78292957
pár bejegyzett telephelyet kidob igy is. Ha nem is a teljeset, az átszervezés miatt és nem az adószámos magánszemély között van nyilvántartva, vagy épp nem a változó telephelyes foodtruck és rendezvény étkeztetés ha már van olyan tev. kör is .
Nem arcoskodàs a cél, csak a "szakmainak beállított " hülyeség kijavítása, ha már az a tevékenységi köröm egy része, ami ott is látható 😁😁
"A profit maximalizálásában az egyetlen variálható tényezö, a munkabér."
Ehhez meg csak annyit fűznék még hozzá, hogy (...)"
Kérlek ehhez ne fűzögess semmit. Marx ezt érthetően kifejtette itt:
K. Marx, Kapital I, MEW 23, 224 oldal "Variables Kapital"
Elegendő bizonyíték erre, hogy a nyugati cégek Mo.-on vernek sátrat.
(alacsony bérek)
Egy egyszerű kerdést tettem fel, de a "magas iskoláid" ellenére nem tudod megválaszolni, mellébeszélsz. Egy konyhafőnök ezt elöbb kiszámolja mint te. Talán őt kellene megkérdezni.
Még 1X és utoljára, egy 1.000 ft-os kajának mennyi az árrése?
árrés = egyéb költségek + haszon
Borzasztó sok marhaságot hordasz össze... De kezdek rájönni a marxista meg bér kommentjeidből hogy Te is a Balázs vagy , aki a kérdező is egyben.
Szerinted mit ér a vendéglàtó üzletvezetőnek, hogy a konyhafőnök kiszámolja a 150%-os árrést, ha az étterem vezető meg bosszankodik, hogy a coca-n alig van haszon és csak 30%-ot felmutatni. Aki beül kajál eszik egy 1000 Ft-os menüt es iszik egy colat fantat spriteot stb. Fizet 1300-at akkor mit fog jelenteni az üzletvezetőnek, hogy a kaján van 150% árrés a colan meg 30%?
Na ez a különbség amikor üzletet vezetsz meg csak úgy gondolod, hogy Marxista nézetek mentén ítélsz meg egy üzleti eredményt. 😁
Bocs adószámot félre írtam : 79292757
Balázs 😁 http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__98831..
#34
Azzal sem értek egyet, hogy hosszú távon rosszat tesz az egészségnek. Miért tenne? A krumplit, répát, tésztát, húst ő is ugyanonnan veszi, csak esetleg a nagy tétel miatt olcsóbban."
Olyan nagyon nagy tételben ö sem vesz, mert a készlet tárolása is pénzbe kerül valamint feleslegesen köti le a tőkéjét.
Ezért is érdekelne az árrés, mert nem tudom elhinni, hogy egy ezresből ki tud hozni olyan menüt, ami egészséges elelmiszerekből tevődne össze. Ennyi pénzért csak szénhidrátot kapsz. Lebbencsleves + darázstészta porcukorral meghintve.
Ha egy kajában nincs meg a 20% haszon, akkor még hozzányúlni sem érdemes. Az ezresből a haszon 200 ft, az áfa (tésztafélék?) 27% kb. 200 ft. Allítólag az alapanyagra a vételár felét áldozza, - 500 ft. Marad 100 ft munkabérre, bérleti díjra, csomagoló anyagokra, biztosításokra esatöbbi. Még a négy elemis is látja, hogy ez nem elég, anélkül, hogy a haszna ne zsugorodna.
#Norbi
"Borzasztó sok marhaságot hordasz össze... (...)"
Apropó "marha"! Az ezer forintos menüben biztos, hogy nincs marha, se borjú, tehát bécsi szelet, cordon Bleu, passzé! :-))))
PS: Marx segít megértetni, hogy müx a kapitalizmus. Ma aktuálisabb mint ezelött kb. 150 éve.
# Norbi
150%-os árrésnél, alacsony az ezer forintos kaja ára. Sehogy sem jön ki a matek. Sejtettem.
A bruttó eladási árnak 1.587 Ft-nak kellene lenni, ahhoz, hogy min. 20%-os hasznod legyen.
Minden egyes menün - 587 ft veszteséged van.
Hamarosan lehúzhatod a rolót.
Tészta mióta 27-es áfás? 😁😁😁
No fene már csak van készletgazdálkodás is? Eddig csak bérrel lehetett manipulálni a profitot...😁😁
Ejh Balázs, tényleg cső látásod van es borzasztó fogalmatlan vagy az árképzésről .
Carbonarahoz veszel tésztát , tejszínt sajtot 18-as áfával. Bacont 27-es áfával tojást meg őstermelőként magad állítod elő ahogy a fűszernövényeket, oregano bazsalikom fokhagymàt is a kertben.
Helyi termék.
0,5 kg spagetti 190 Ft +18% áfa (36 Ft)
0,3 kg bacon 500 Ft + 27% áfa (135 Ft)
Tejszín 0,3l 177 Ft + 18% á.f.a. (32Ft)
Sajt 0,2 kg 239 Ft+ 18% áfa (43 Ft)
Elàbé 1 adagra: 370 Ft.
költség áfa : 246 Ft
Nettó Eladási ár:
Elàbé *1+ (àrrés%+hk%)
370*1,45= 536,5 Ft.
Elar áfa = 27 Ft
Bruttó elar = nettó elàr + elar á.f.a.
Bruttó elàr: 563,5 Ft.
Visszaigényelhető áfa: 27-246 = 219 Ft.
Az üzlet egy adag carbonara 563,5 Ft-os eladásán (219 Áfa bevételt +166,5 árrést) = 385,5 Ft-ot realizál.
385,5/563,5×100= 68%-od van ezen a terméken. Emellé hasonló módon tegyél be egy levest kérjél érte egy ezrest.
Akkor arányosítva lesz 680 Ft-od egy 1000 Ftos menü eladásán.
#Norbi
Oh Dzsíííz!
Az árrés a NETTÓ eladási ár & a NETTÓ beszerzési ár különbsége!!!!
NETTÓ!
A fogalmakkal sem vagy tisztában!
A "beszerzési ár" = a szállító számláján szereplö NETTÓ ár (áfa nélkül)
A következö alapképletet érdemes lenne bemagolnod:
NETTÓ BESZERZÉSI ÁR + ÁRRÉS = NETTÓ ELADÁSI ÁR + ÁFA = BRUTTÓ ELADÁSI ÁR
Ebbe most helyettesítsd be a számocskáid, aztán kapsz egy negatív árrést.
Gratulálok!
Üzletemberként legalább olyan hasznos vagy mint a banán héja.
Az azért csak megvan, higy szamlara us bruttót fizetsz... igy az áfát előbb le kéne vonni a vételárból mint költség áfa. 😁😁
Ezutan jin a szakunkas képző első osztalyos tananyag:
NETTÓ BESZERZÉSI ÁR + ÁRRÉS = NETTÓ ELADÁSI ÁR + ÁFA = BRUTTÓ ELADÁSI ÁR
370+x= 536,5= 536,5-370=166,5
536,5+27 = 563,5 Kerekítve br. 565 Ft.
Árrés = Nettó Elar - Nettó beszàr = 536,5-370= + 166,5 Ft. Hol a híres mínuszod ???? 😁
Ja és ehhez jön még amit elfekejtetrel az elején...az áfa...
Elàr áfa- beszàr áfa = fizetendő/ visszaigényelhető áfa összeg , mert ugye áfa körös a tevékenység.
= 27-246= - 219 Ft egyéb bevétel ( visszaigénYelhető áfa ha minuszos ha pkusdzis mint a hacerjaudnak kik jó magas áron adjak ugyanannyiért...nekik meg majd olusszos lesz igy még fizethetik is az áfát 😁😁😁) .
Anyag költségen felül 388,5 Ft-od marad a működési költségekre és a haszonra egy 565 Ft-ért eladott terméken.Ami összesen az eladási ár 69%-a Vagyis az anyagkoltseged 31%-os.
Ebből az árréstömeg (166,5/388,5)*100 = 42,86%. A haszon meg 388,5-166,5 = 222 Ft (39%) ezen az egy adag tésztán aminek semmi komolyabb hatással nem bír az egész üzleted összesített beszamoloban szereplő működési eredményére. 😁😁
Azért is mondtam ezt most a kezedbe került vendéglátóipari vagy gazdálkodási ismeretek ( attól függ mikor végeztél , én 98-ban) könyvből hiába erőlteted hogy majd reprezentatív lesz az egy termékre jutó árrés számításod az egész üzletre ha meg az áfa kulcsok se mennek.. Amik meg utóbbi 3 evben kétszer változtak. pl. tészta...😁
Inkább ne nyiss egy üzletet se, mert hamar csődbe mész.
Roló helyett, most forgatok vissza 3 milliót idén telephelyfejlesztésbe a bevételből megmaradt , adózás előtti eredményből ,ebből 1m körül lesz az az áfa ( ami egyéb bevétel,a tavalyi évről áthozott, visszaigényelhető àfaként)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!