Azok akik szerint rendelgetni az ételt olcsóbb mint főzni, nincsenek tisztában az alapanyagárakkal, ételkészítéssel?
Ott az adóbevallásban is szereplő matek feletted... 55% az anyag költség a kereskedelmi termékekkel együtt.
Melyik kóceráj zárt be és miért?! 😊
Adhatod nyugodtan annyiért is mint a többi. Csak akkor győzzed a marketing költséget is hozzá amivel lekommunikalid hogy voltaképp akkor Te mitől is vagy több, vagy jobb ugyanazért az árért.
Így meg 0 marketing költséggel, csupán az árakkal megszólítod az amúgy piackutatàsban is szereplő és a telepítő tényező kapcsán is a bázist képező egyetemistákat és középiskolásokat. Akiknek nem lesz mindegy az ár.
A bezárás és költözés között van különbség, ahogy a bezárás és átszervezés között is.
A csőd meg a működő vállalkozás között meg még nagyobb... Így tényleg fogalmam sincs miről is akarsz meggyőzni a saját tevékenységeim alapján. Lásd pl. árképzés is. 😁
Ja és az feltűnt, hogy kisebb eladási árral magasabb haszonkukcs jött ki? Szerintem akkor nem nalam ban a matekkal a hiva hanen az " ecceri wannabe milliomos vállalkozóval aki ahogy mondtad is, ugy akakitja ki az àrait hogy megnezi a szomszed utcabanmennyirr adjak akkor ő is adja 3-szoros áron végeredményben kisebb haszonnal 😁.
Na , én pl az ilyenek üzletét veszem át, miztan bezárnak, vagy a berendezéseseit hozom el navos árverésen tárgyi eszközként.
Nem ezekhez az utóbbi számolgatós válaszokhoz szólnék hozzá, hanem előtte ahhoz, aki 6.15-kor kel és 6.21-re feltette a levest.
Értem, hogy mit akartál mondani, de
1. a f**** se fog 6-kor felkelni főzni, annál jobban szeretek aludni. A kényelmem többet ér, mint az, hogy spóroljak 200 Ft-ot. De erről már esett szó, kinek mi a fontosabb.
2. 6 perc alatt feltetted főni, az se igazi húsleves! A zöldséget nem pucolom meg 6 perc alatt... Teszek bele jó sok répát, krumplit, fűszerek, a húst lemosni, stb.
Ha te csak megvetted a tálcás leveszöldséget, talán az beleférhet, de ez így sem reális.
És megint le van sarkítva. Ne csak a 6 percet számold bele, hanem azt az alapanyagot is el kellett menni megvenni! Ha már az időtényezőre hegyezed ki a mondandódat, akkor a bevásárlást is számold bele az egészbe, mert hozzá tartozik!
Rendelésnél nem kell elmenned a boltba és sorban állni!
Ha úgy gondolod, hogy csak a sarki Coop-ba ugrasz le, az 3 perc, az se igaz... egyrészt az se 3 perc, másrészt meg jó drága. Ha elmész egy olyan helyre, ahol megéri bevásárolni, akkor meg már egy csomó időd elment, mert egy Aldiban, Pennyben, bármi nagyobb áruházban nem veszed meg 3 perc alatt a dolgaidat, és sorra sem kerülsz, + mire oda eljutsz...
Ezeket miért hagyjátok ki előszeretettel?
Miért úgy adjátok elő, hogy 6 perc a főzés, mikor ez nyilvánvaló kamu?
Összességében több óra, és csak 1-2 napi kaja, ráadásul kelhettél hajnali 6-kor, hát nagyon vágyom erre... (nem)
Ki lehet hegyezni arra is, hogy míg a kaja fő, minden mást el tudsz intézni otthon, de basszus... ez a szabadidőm akkor is szabadidő, ha rendelek, és megmarad a rengeteg időm, mikor is betehetem a mosást, stb.
De míg eszem a rendelt kaját, addig is tudok egyebeket csinálni, szóval ezt kár volt idehozni... annálfogva meg főképp, hogy az nem valódi szabadidő. Míg rotyog a kaja, addig meg vagy kötve. A wc-ig elmehetsz, de ennyi. Otthon kell ülnöd, de a boltba már nem mehetsz le. A hátsó kertbe nem megyek ilyenkor kávézni, mert a leves kifuthat. Meg amúgy sem hagypm felügyelet nélkül a gázt. Remélem, más sem. Szóval meg vagy lőve és ott kell ülnöd mellette. Hú de nagy szabadság!
Azzal sem értek egyet, hogy hosszú távon rosszat tesz az egészségnek. Miért tenne? A krumplit, répát, tésztát, húst ő is ugyanonnan veszi, csak esetleg a nagy tétel miatt olcsóbban. A fűszereken spórolhatNA, de: én is az olcsót veszem, és teljesen finomakat főzök belőle.
Lehet jönni a sznob dumával, de lássuk be: az csak duma. Ha van a polcon Horváth Rozi őrölt bors 350-ért, meg Reál márkás őrölt bors 99-ért, az mivel rosszabb? NYilván semmivel. Ugyanolyan finom lesz tőle a kaja. Szóval a kifőzdés sem rosszabb minőségben, ezt nem is értem, mivel támasztod alá. (mert valójában semmivel sem, csak tényként írtad.)
Rendben beszámolóm a boltba menést is a kedvedért :)
Havi 1 nagybevásárlást csinálok, ehhez 26km-ert megyek oda-vissza kocsival, ezen az útvonalon tankolok is közben, illetve itt van a legközelebbi olyan ATM ahol tudok költségmentesen pénzt felvenni, nálunk csak posta van és iszonyat drágán lehet csak pénzt felvenni.
9-köröl +??? -??? 30 perc szoktam elindulni és 11-re rendszerint itthon vagyok, számoljunk rá 2,5 órát = 150 percet, havi bontásban ez napi 5 percet jelent!
Árban mennyibe kerül elmennem boltba? (Nekem nincsen bajom azzal, ha emberek közé kell mennem, másrészről tudom sokaknak lelki terrort, sokkot okoz pl. boltban emberek között lenni.)
26km 6,8l-es fogyasztással és legyen a benzin felkerekítve 400Ft/l, így 707Ft-ra jön ki havonta VS készpénzfelvételnél spóroltam kb. 2*1500Ft-ot.
Tehát azzal, hogy elmentem bevásárolni kerestem 2293Ft-ot, 2,5 óra alatt = 917Ft/h
Munkahelyemen a nettó bérem 913Ft tanszéki mérnökként, tehát többet keresek egy bevásárlás során, mint a 300 fős teremben tartott előadás során :)
"Miért úgy adjátok elő, hogy 6 perc a főzés, mikor ez nyilvánvaló kamu?"---senki nem adja elő, hogy 6 perc a főzés, de sokan mint pl. 90 éves nagymamám is a főzést úgy értelmezi, hogy ott áll mellette és nézi, fateromnak meg a tüzelés tart órákig, sőt néha egész napja elmegy rá, hogy rátesz 1 db fát és nézi, ahogy ég ezek régi beidegződések, főként a 60+++ generációra jellemző...
#Norbi
"Ja és az feltűnt, hogy kisebb eladási árral magasabb haszonkukcs jött ki?"
Nem az alacsonyabb eladási ár miatt lett magasabb a haszonkulcsod, hanem az alacsony személyi költségek miatt. Aki rossz kiindulópontból indul ki, az rossz konklúzíóra jut. lásd a #29-es hsz-ed
idézlek:
"Bér és járulék költség (9,4%)<br>
1.253.000 Huf <br>"
Ezt magadnak fizeted vagy az alkalmazottnak akit a szr-ért húgyért alkalmazol hat órás minimálbérben?
A profit maximalizálásában az egyetlen variálható tényezö, a munkabér.
"Ott az adóbevallásban is szereplő matek feletted... 55% az anyag költség a kereskedelmi termékekkel együtt."
Épp nincs ott, mert ebben benne van a Fanta, Coke, tea, kávé. A kávé a legmagasabb árrésü termék ( ha nem Kopi Luwak-ot értékesítesz)
Hogyan tudod a költségeidet optimalizálni, ha nem tudod, hogy mennyibe kerül az a sárgarépa, ami a levesben van? Melyik levesen van több haszon a lebbencslevesen vagy a paradicsom levesen?
Az anyagköltségeidet nem tudod pontosan megadni csak "kábé"-ra.
Invesztorként, ha egy ilyen figurával lenne dolgom - mint te - aki nem ismeri a saját költségeit akkor passzolnék. I'm out!
"Ezt magadnak fizeted vagy az alkalmazottnak akit a szr-ért húgyért alkalmazol hat órás minimálbérben?"
8 órás szocho kedvezményes .😊
Én csak kivet után adózok szja bevalláskor ami nagyon minimális szja 208.000- 1,1 m között. Nappalis hallgatóként nincs havi kötelező járulékom.
Valahogy az az érzésem Te csak kötözködni akarsz. Miközben pont ezért kell a menedzsmenti ismeret is már 6 telephely során. Nem csak invesztor vagyok. Személyes közreműködőként magam vezetem be az új telephelyeket. Utána viszont alkalmazot viszi tovább. A könyvelőt meg nem nyaggatom neked a napi analitikaert ahogy nem is a kávé lesz a legmagasabb árrés sem 5%-ot tévedtem, viszonylag magas telephelyfejlesztési ráfordítás mellett, aminek magasabb az arbefolyasoló hatása, mint a bér- járulékē.
Kicsit úgy tűnik, mintha savanyú lenne a szőlő Neked. Nagyon meg akarsz győzni a vélt igazadrol ami köszönő viszonyba sincs a valósággal.
Nincs szükségem társulásra, erről beszélek hogy jó àrképzéssel önmagát fejleszti hálózattá a tevékenység. Most az átszervezés révén ami kapcsán a vendeglato turizmus ba egyetemi képzés miatt bezártam egy telephelyet, a 8 órás gar. bérminimumos üzletvezetőm jön be a jövő évben esedékes közös cégbe. Aki a párom is egyben, igy nyilvan nem is lenne érdekem "szarért húgyért " foglalkoztatni ha egyszer a jövedelme a háztartásban csapódik le havi 50.000 ft alatti járulék mellett és mint mumkahely teremtő beruházás kötelezett voltam a foglalkoztatásra ami mondjuk már rég le is járt . 😁
"A profit maximalizálásában az egyetlen variálható tényezö, a munkabér."
Ehhez meg csak annyit fűznék még hozzá, hogy volt mar szó áfaról is, es itt van olyan is, hogy készletgazdálkodás és forgási sebesség. Ha ez sem tiszta akkor nem különb a szakmai hozzáértésed mint a nyitnék egy kávézót /büfét/ langosost/stb. mi kell hozzá? c. kérdezők esete. Ami látszik az árképzés teóriádon is, amibol àfa bérköltség támogatás,vagy foglalkoztatási forma megválasztása, állandó költség minimalizàlàsa, forgási sebesség megválasztása, stb mind kimaradt . De hogy ez most mire jó Neked fogalmam sincs.. Mert a kérdéshez már semmi köze ennek.Azért is mondtam az elején is, hogy ne menjünk inkább ennyire bele.
Nincs mindenkinek kocsija, és nem tudja megoldani a havi bevásárlást egyben. Én pl 2 naponta járok.
Az emberek közé menni problémádat nem értem, én nem írtam ilyesmit.
Amúgy szeretek vásárolni, és nem is esne jól, ha havonta csak 1x mehetnék. Ha ma kitalálom, hogy mihez lenne kedvem, mert látom/hallom valahol, akkor írjam fel, és egy hónap múlva megveszem? Addig meg főzzem azt, ami van otthon?
Szerintem nem is valósítható meg a havi 1, friss dolgokat akkor soha nem eszel?
Nem mondta senki, hogy 6 perc a főzés? Te mondtad, hogy 6 perc alatt odatetted! Erre írtam, hogy 6 perc alatt még a zöldséget sem lehet megpucolni... Ez már nem a kérdésről szól egyébként, hanem hogy mindenáron ellentmondj (nem csak te).
Én is távozom, itt az egyik részről csak az megy, hogy minél inkább rálicitáljon a másikra, bebizonyítsa, hogy neki van igaza. (nincs)
Másik cicaharcban meg már olyan nagyképűsködés folyik, hogy rossz olvasni. Profi, mindenhez (is) értő, gazdag, fiatal vállalkozó... aha. :D
Annyi telephelye van, annyi dolga, közben nappalin tanul... de egész nap itt lóg a gyakorin, mert mindig látom a nevét. :D
hihető!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!