Mik a legbeváltabb spórolási taktikák?
Sziasztok!
Spórolásban nem vagyok a legjobb és ebben szeretnék segítséget kérni.
Nektek vannak olyan spórolási technikáitok amik beváltak, vagy esetleg tudtok e olyat?
Válaszokat előre is köszönöm.
Nekem az egyik taktikám, hogy ha nagyobb címletű pénz van nálam és el akarom vásárolni minden nem feltétlenül fontos dologra, akkor nem váltom fel, hanem lebeszélem magam róla :D Persze, ha szükséges valami, az más - de ilyenkor 3x is meggondolom, felváltsam-e?
Egyszer hazafelé mentem, 10 ezres volt nálam, piacon, itt-ott akartam ezt-azt venni, de alkalmaztram ezt a technikát (semmi fontos nem kellett) - mikor hazaértem, összeszámoltam és magam is megllepődtem rajta: 1.500 ft-ot spóroltam azzal, hogy nem vettem meg azokat a dolgokat, amit "hirtelen felindulásból" meg akartam venni :-) Szóval kerülöm az "impulzus - vásárlást" :-)
1. Aminr megkapod a fizetésed azonnal tegyél félre velőle x összeget, ami nem annyira megterhelő és azt felejtsd is el, mintha nem létezne. Ha arra vársz, hogy azt rakod félre ami hónap végére marad, jó eséllyel sosem raksz félre 1 fillért sem.
2. Nem mindig a drágább a jobb. Nézd meg a termékek ár/érték arányát. Ehez kell egy kis tapasztalar mire rájössz miből melyik a legjobb választás, de sokat segít a net is.
3. Kerüld az impulzív vásárlásokat amikre valójában nincs is szükséged csak hirtelen fogyasztói vággyal ráveted magad.
4. Kerüld a felesleges mini vásárlásokat. Egy kis csoki itt, egy kis kóla ott, nem tűnik soknak, de szépen apránként ezek összeadódnak egy szép kis összeggé, amit észre sem veszel.
5. Ha van egy kisebb probléma pl. autóval, vagy más gyakran használt tárgyaddal, ne odázd el a javítást, mert hosszabb távon többe fog kerülni.
Sokáig lehetne még sorolnj
Nem ott veszem meg a terméket, ahol alegkényelmesebb - ritka kivétellel - hanem ott, ahol akciós. Vannak dolgok, amiket rendszeresen vásárolunk - ezeket az akciók alkalmával inkább 2-3-ával veszem, "betárazom".
Pl. majonéz 380 ft-ról leárazva 300-ra - veszek 3-at, mert tudom, hogy sok fogy, a hűtőben meg eláll sokáig :-) Ez mindjárt 240 ft spórolás.
Margarin (light) 160-ról leárazva 120-ra, veszek 4-et, 160 ft spórolás. Hopp, 2 terméken már 400 ft-ot !! spóroltam. Hát így... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!