Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ekkora munkaerőhiány esetén...

Ekkora munkaerőhiány esetén nem kellene megtiltani a fényképes önéletrajzot illetve kötelezni a munkáltatót a bérsávok megjelölésére a hirdetéseknél?

Figyelt kérdés
2020. jan. 15. 17:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Miért ne kapnék munkát? Nekem nincs ilyen jellegű problémám.
2020. jan. 15. 19:21
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves troll, külföldi cégnek dolgozom itthonról. De mesélj még faxságokat. Külföldön bele se kell írni a szerződésbe, hogy a fizetés titok, mert senki nem beszél róla. (Magasabb munkakörökről beszélek, nem mosogatásról).

6os

2020. jan. 15. 19:39
 13/24 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de te nem hozol egy megfelelő szintet ennek a kérdésnek a megvitatásához. Megtennéd, hogy nem szállsz bele olyan kérdésbe, amihez kevés vagy? Gondolom vannak más témakörök is, amihez kompetensebben tudnál hozzászólni. ott tedd magad inkább hasznossá. Köszi.
2020. jan. 15. 19:48
 14/24 anonim ***** válasza:
55%
Nem.
2020. jan. 15. 20:00
 15/24 anonim ***** válasza:
55%
Itt te vagy az, aki 10 éve ugyanott dolgozik nevetséges 150 nettóért.
2020. jan. 15. 20:56
 16/24 anonim ***** válasza:
55%
Nyugi, ne vedd a szívedre, a kérdező bolond!
2020. jan. 15. 21:03
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Jaja, látom, hogy köszönőviszonyban sincs szegény a valósággal.
2020. jan. 15. 21:22
 18/24 A kérdező kommentje:
Érdekes, nekem rólad van ilyen benyomásom. Aki arra büszke, hogy Magyarországon egy KÜLFÖLDI cégnek dolgozik, és néz mint a barom, amikor valaki felhomályosítja, hogy egy-két dolog marhára nem stimmel, és semelyik másik országban nincs ilyen gyakorlat. Akkor meg elkezd hőbörögni, és tovább verni a nyálát a saját tájékozatlanságára.
2020. jan. 15. 21:32
 19/24 anonim ***** válasza:
55%

Nem multi itteni cégének dolgozom, hanem külföldi cégnek, itthonról. Euróban kapom a fizetésem. Németországban voltam interjúzni, és rendszeresen utazom. Van 10 év munkatapasztalatom és túlvagyok pár komoly álláspályázaton.

Szóval igen, kiscsillag, többet tudok a témáról mint te.

2020. jan. 15. 21:53
 20/24 anonim ***** válasza:
70%

Akár a híres Bazsi a kérdező, akár nem, a fotó kérdését és a lakásos példát én hoztam föl, a kérdést meg nem én írtam ki.

Visszatérve a lakásra: NINCS ma Magyarországon olyan árucikk, a munkaerőn kívül, amit ár megjelölése nélkül adnának-vennének, keresnének-kínálnának a szereplók.

De jó, fogadjuk el az érvelésedet, miszerint az eladónak kell egy irányárat megadnia, minden esetben.

Ezek szerint viszont pl egy linkedin jellegű oldalon nyugodtan kiírhatnám, hogy pontosan mit keresek és mennyit kérek cserébe.

Van ilyen? Nincs.

Marad az átláthatatlanság,az alkudozás, a titkolózás. Véleményem szerint ez egyrészt a 90-es évekbeli összeomlás és az azt következő válság, az "örűljhavanmunkád" idejéről, másrészt a szociból maradt ahol államnak/állami vállalatnak dolgozott mindenki, szabottak voltak az árak, a bérek. A Tervhivatal eldöntötte.

Évtizedek, mire kikopik ez az alantas mentalitás.

Javaslom hogy nézzetek meg 1-1 UK és szlovák (!!!) állásportált.

2020. jan. 15. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!