Ekkora munkaerőhiány esetén nem kellene megtiltani a fényképes önéletrajzot illetve kötelezni a munkáltatót a bérsávok megjelölésére a hirdetéseknél?
De. Az arckép személyes adat, én nem is teszek bele vagy csak olyat ami használhatatlan. Lakcím, születési dátum dettó.
A fizetés nem-kiírása pedig abszurd, olyan, mintha bérelhető lakást keresnék hirdetésben, pontos paraméterekkel és igényekkel (ez is abszurd), csak azt felejteném le, hogy mennyit vagyok hajlandó fizetni érte.
Tájékozódni könnyű lenne, ha a nagy cégek nem fenyítenék be a bérrabszolgáikat azzal hogy a fizetésük is titkos.
Megint a lakásos példa, megnézném azt a lakástulajdonost, aki ilyen fenyegetés után nem röhögne ki sőt még alá is írna. Csak mert az én akármilyen üzleti érdekemet sérti, ha kitudódik, hogy ő mennyi ellenértéket kap tőlem a lakása használatáért cserébe.
Szóval, van hová fejlődni, de amíg pl nem lépünk föl tömegesen azzal az igénnyel hogy tudni akarjuk x hirdetésben mennyiért keresne embert, sőt, még így is jelentkezünk rá, nincs min csodálkozni.
Mondjuk ez sokat elárul arról is, hogy mi az alkalmazotti lét presztízse, mennyire értékelik magukat a melósok.
A munkaügyi troll megint magában beszélget, így legalább egyvalaki egyetért vele.
Bizalmas adat, persze. Az SSC szektorban dolgozom, minden releváns cégről tudom, hogy fizet, jobban vagy rosszabbul, mint mások, mennyi a sima HD kezdőfizetés. Ahhoz képest meg be lehet lőni a többit.
Amúgy meg teljesen mindegy. A fizetési igényem majdnem mindenhol ugyanannyi. Aztán a cég vagy meg tudja adni, vagy se.
A te példádban én vagyok a lakástulajdonos, és megmondom, hogy X összeget kérek. Aki nem tud annyit fizetni, az nem hív fel.
“Az arckép pedig biometriai azonosításra alkalmas.”
Szerintem ezt ne híreszteld, mert még annyira se kapsz munkát, mint eddig! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!