Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nagy gond van velem, ha nekem...

Nagy gond van velem, ha nekem nem fontos a karrier?

Figyelt kérdés

A mai világban mindenki azt hirdet, hogy menedzsernek kell lenni, meg dolgozni és a nagy felelősség milyen jó. Miért? A sok stressztől épp hogy megrövidül az élet.

Gazdasági egyetemet végzek, angolom és németem felsőfokú. Ha befejeztem az egyetemet, mindenképp olyan munkát akarok majd, amit szeretek csinálni. Például szeretem kihasználni az idegen nyelvtudásom, így elmennék pl. SSC-be. De örülnék annak is, ha a munkahelyemen valamit az egyetemenen tanultakból is ki tudnék használni.

Viszont én nem vágyom nagy karrierre, nagy pozícióval. Nekem fontosabb a családi élet és a szabadidő a túlóra és a nagy felelősség helyett. Szerintetek sem fontos a karrier vagy csak én gondolkodom "furán?"

Én valahogy úgy gondolkodom, hogy minek keressek sok pénzt nagy karrierrel, sok stresszel és túlórával, hisz akkor a megszerzett pénzem később a stressz és a túlóra miatti kiégésemre, gyógyulásomra költöm.

2019. dec. 24. 17:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező!

Nem, szerintem te gondolkodsz normálisan és igazad van!

A pénz nem pótolja sem az egészséget, sem a családot, és én is inkább a sok szabadidőt és kevesebb fizut választanám, mint a sok fizut, de semmi életet.

Az arany középút csak keveseknek sikerül.

2019. dec. 24. 18:58
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
2 felsőfokúval is lehet szrul keresni. Főleg ha ilyen általánosak, mint a német és az angol.
2019. dec. 24. 18:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

- A "karrierrel" keresett pénzedet arra is költheted hogy kevesebbet kelljen dolgozni (eretnekség, de igaz)

- Egy SSC 1-2 év után ugyanúgy az agyadra meg mint egy komoly meló, cserébe a munkádnak sincs értelme. Ez az igazi, egyenes út a kiégésbe. (nem véletlenül nem látsz ott 40"-os embert, ha igen, az valamit nagyon elcseszett :( )

2019. dec. 24. 19:28
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
* negyven hüvelykest szerencsére tényleg nem de negyven pluszost sem :)
2019. dec. 24. 19:30
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Akar a fene karriert. Ha azzal lehetne jól keresni, hogy itthon verem a brét, biztosan nem vállalnék se munkát, se felelősséget, de a világ nem így működik.
2019. dec. 24. 22:43
 16/18 anonim válasza:
100%

A mai világban sok olyan ember van akinek diplomája van mégsem tud dolgozni , itt már nem az számit

Hasznos munkában a leggagyibbnak tünő munka is többet keres ha szakember dolgozik benne

2019. dec. 25. 01:47
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Van jó pár év tapasztalatom az SSC iparban, mind munkatársi, mind vezetői szerepben. Alap beosztásokban 3-4 évnél garantáltan nem húzod tovább, valamint ne gondold, hogy ezek nem stresszes helyek. Maagyarországon ahol egy ilyen nettó 300-at már hza lehet vinni, ott nagyon ritka a stresszmentes munka. Nem mindegyik okoz napi két sztrókot, de vagy vannak zárások és bent kell lenni éjfélig vagy ügyfelezni kell vagy eurómilliós utalásokat lehet rossz helyre pakolni. Valami mindig van. És ezek a pozíciók egy idő után irgalmatlan unalmassá tudnak válni. Ha ilyen tényleg tingli-tangli zéró stressz melót keres az ember, azért nem fognak havi 200-nál többet adni, cserébe ezekből tényleg ki lehet fogni olyat, amelyekben írd és mondd semmit nem kell csinálni.
2019. dec. 25. 10:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gond.

En ezert lettem szimpla takarito.

Sem az irodai, sem a gepipar nem hianyzik.

Havi 100 orat dolgozom, netto 280-ert. Kozel, szabad vagyok. Sok a szabadidom.

Mellette kidolgozok egy modszert, ami nemzetkozi vallalkozasom lesz.

Nekem mar nem megy a masnak valo, teljesmunkaidos, felelossegteljes munka.

Nem fizetik meg.

Van aki alkalmazotnak valo es kell neki a mindennapi rutin, utasitas.

Illetve van az onmaga vezetojenek valo, aki stratega, felelossegteljes, talalekony, kockazatvallalo es vilagos jovokeppel, ideaval rendelkezik.

Kozel szabad vagyok, minimalis felelosseggel. Kozel, zero stresszel.

Nekem ez tobbet er, mint netto 350-400-ert stresszelni, megfelelni a masiknak, eleg magas szinten.

Annyitnegnem fizetnek itthon, hogy en lelkiismeretesen mas szekeret hajtsam.

2019. dec. 25. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!