Nagy gond van velem, ha nekem nem fontos a karrier?
A mai világban mindenki azt hirdet, hogy menedzsernek kell lenni, meg dolgozni és a nagy felelősség milyen jó. Miért? A sok stressztől épp hogy megrövidül az élet.
Gazdasági egyetemet végzek, angolom és németem felsőfokú. Ha befejeztem az egyetemet, mindenképp olyan munkát akarok majd, amit szeretek csinálni. Például szeretem kihasználni az idegen nyelvtudásom, így elmennék pl. SSC-be. De örülnék annak is, ha a munkahelyemen valamit az egyetemenen tanultakból is ki tudnék használni.
Viszont én nem vágyom nagy karrierre, nagy pozícióval. Nekem fontosabb a családi élet és a szabadidő a túlóra és a nagy felelősség helyett. Szerintetek sem fontos a karrier vagy csak én gondolkodom "furán?"
Én valahogy úgy gondolkodom, hogy minek keressek sok pénzt nagy karrierrel, sok stresszel és túlórával, hisz akkor a megszerzett pénzem később a stressz és a túlóra miatti kiégésemre, gyógyulásomra költöm.
Azért mentem erre a gazdasági egyetemre, mert régebben én is karriert akartam.
De aztán sok ismerősöm végzett már és én azt látom, hogy nincs szabadidejük, nincs idejük a családjukra, mert nem 8 hanem 9 meg 10 órát dolgoznak naponta, a szabadidejükben is elérhetőnek kell lenniük, ha kimegyek barátnőmmel, munkájáról van szó, hogy mikor mit kell leadnia a főnökének, nem tud lazítani. És ez elég sok ismerősömmel így van. Egyiknek a sok stressztől magas vérnyomása lett, most gyógyszert szed rá.
Ezért is gondolkodtam el, hogy most a karrier miatt ez tényleg mind megéri???
és olyan karrier szerinted nem létezik, ahol nincs stressz, meg állandó vigyázban állás?
ssc-ben te ugyanúgy le fogod tolni az a 8-12 órát, és el fognak számoltatni, mint ha magasabb pozícióban lennél.
Nekem is vannak munkatársaim akik 10-15-20 éve vannak ugyanannál a cégnél és csinálják közel ugyanazt a munkát, nagyon minimális változással.. amit a cég rájuk erőltet. És? Stresszesek, a fizetésük nem nőtt az elmúlt 8 évben, sírnak, hogy nincs bónusz, nincs pulykapénz, irigykednek az üzletkötőkre, akik fél évente új 0km-es céges autót kapnak... mert ez szerintük nekik is kijárna.
Felőlem azt csinálsz amit akarsz. Kérdés inkább az, hogy miért is kell neked ehhez noname emberek megerősítése, engedélye? Ne mondd, hogy nem kell.. mert, ha te egyoldalulag eldöntötted volna, hogy ez így neked megfelel, akkor sz@rnál rá mindent ellentmondóra és nem írtad volna ki ezt a kérdést.
Már ott megbukott ez a gondolatmenet, hogy csak a két végletben látod az egész helyzetet...
Sokat fog ez változni, amikor kikerülsz az egyetemről és a családi burokból, megkapod az első pár fizetésed. Meg akkor is amikor egyszer csak megjelenik az igény saját lakásra, autóra, egzotikus nyaralásra, gyerekre stb.
(megfelelő aláhúzandó) Arról már nem is beszélve, hogy a karrier nem egyenló a sok stresszel és túlórával... Pláne nem a kiégéssel. Előbb égsz ki a nyomorult pályakezdő, lelketlen gépies munkától, aminek nem látod a végét és az eredményét, mint ha folyamatosan lépkedsz előre és vannak eredményeid, céljaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!