Futárok miért nem hajlandók behozni az árut a bejárati ajtóig (családi ház)?
Ennyire nincs szükség borravalóra? Mert amúgy kapnának többszáz forintot, ha megtennék ezt a pár métert, így viszont nyilván nem.
Azt hozta fel az egyik futár, hogy azért, mert pörögniük, sietniük kell, különben lecseszik őket. De ez egyáltalán nem logikus, mert sokkal több idő, mire megvárja, hogy felvegyük a cipőt meg a kabátot...
Biztos van a cégnek is előírása, hogy mit lehet a futárnak. Dolgoztam üzletben, ahol volt házhozszállítás, viszont szigorúan volt véve, hogy csak a kapuig van szállítás, onnan oldja meg a vásárló.
Ha problémád vagy építő jellegű kritikád van, a futárcégnek írd meg, ne itt vergődj.
“Azt nem szeretem, mikor úgy sem kapok meg egy szolgáltatást, hogy hajlandó is lennék fizetni érte.”
Azt hiszed, hogy ha te meglobogtatsz egy ropogós 500 forintost, te leszel a kiskirály, és ha már fizetnél érte, akkor meg is kell csinálja vagy mi?! Túl sokat képzelsz magadról :)
Nekem általában behozzák.
Bár van, ahol tényleg előírás, hogy a kapuig vigyék.
De a legtöbbel lehet beszélni, és borravalóért megcsinálják.
Praktikerből rendeltem kisbútorokat, 2 db komódot + apróságokat, lapraszerelten.
Egyértelműen le van írva, hogy kapuig tart a szállítás.
Behordás 6000 ft!!!
Ott van a honlapon. Na, mondom 6000-ért majd én behordom.
Kva nehéz volt (nő vagyok), kb 15-20 perc alatt behordtam.
Neki békával lett volna 1-2 perc.
Raklapon volt, ugye ő azt egyben tudja mozgatni, én meg előbb szétbontottam és egyenként pakoltam,ezért volt sok idő.
Na de ne vicceljünk már, miféle óradíjra jön ez ki, ha 6000-et fizetek 2 percért?
Mondjuk ez akkor is 6000, ha 2 komplett szekrénysort rendelek, amit nem is tudnék egyedül behordani.
Állateledelt szoktam még nagy tételben rendelni, ilyen 80-100 kilókat, de kérés nélkül behozzák a bejárati ajtóig, nyilván ilyenkor eleve úgy rendelek, hogy mondjuk 19400 legyen a végösszeg. Ilyenkor számíthat rá, hogy úgyis egyben kap egy húszezrest, és párszáz forintért megéri neki 3 percet dolgozni.
Nem hiszem, hogy ha normálisan megkéred őket, akkor ne tennék meg egy ezresért. A napi ebédjük máris ingyen lenne.
És ugye többes számban írtál, szóval nem egyszer fordult elő.
Úgy gondolom ezek alapján, hogy a stílusoddal lehet a gond, és a válaszaidból is ez jön le. Gondolom, már telefonban is lekezelő vagy, vagy amikor megérkeznek, első dolgod beszólni, hogy késtek, emiatt nem tudtál elmenni a boltba, stb.
Az indokaid továbbá nem életszerűek, nem fogsz megfázni, ha kimész a kapuig fizetni. Meg nem is tudom, hogy tudnál megfázni, mikor szinte nyár van még december végén is. A mai volt az első kellemetlen, szeles nap, előtte meg lerohadt a lábamról a csizma, olyan meleg volt. Szóval nem hogy nem kell kabát, hanem még kellemetlen is. Én imádok a kertben kávézni, olyankor kint vagyok 10 percet minimum, NEM KELL se kabát, se cipő.
Szombaton a karácsonyi vásárban az eladó srác rövid ujjú pólóban állt a kis bódéban, este 6-kor, annyira jó idő volt.
Szerintem ha a futár elöször jó ideig vár, mire a kérdezö felöltözik az összes meleg öltözékébe arra a fél percre, addigra böven eltelt az az idö, amit arra a csomagra szánhat.
Ha kimenne a csöngetéskor azonnal, akkor még beleférne a futárnak esetleg, hogy bevigye, de így nem.
Nem tudom hol laksz, de lehet igaza van valakinek hogy a stílusod nem megfelelő telefonban, ezért így állnak ők is hozzád.
Én akárhányszor rendeltem bármilyen kis dolgot, GLS, DPD futár, behoza a bejárati ajtóig.
De tegnap pl egy sültestálat is behozott az ajtóig, mert a terasz fedett és esett az eső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!