Kirúghat-e a munkáltató (állami cég, közszféra), ha próbaidő lejárta után bejelentem, hogy 14hetes terhes vagyok?
#20, ha az előző cégnél 3 évet lehúztam, a mostaninál meg már 3 hónapja dolgozom és még tervezek is dolgozni, akkor miért is nevezzük ezt "várja hogy teherbe essen és állami cégeknél himihumizásnak"? 3 kőkemény év van a hátam mögött kedves válaszadó, kicsit sem könnyű munkakörről beszélünk. Talán nem véletlenül jöttem el onnan.
Egyébként még arra is gondoltam, hogy talán a baba is azért most sikerült, mert amíg ott dolgoztam, iszonyatosan stresszes életem volt. Érdekes módon ahogy eljöttem onnan, azonnal sikerült.
Nem rúghat ki,de valszeg nem is fog visszavárni utána.
Amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy a közszféra sokkal szemetebb ilyen szempontból, ott szoktak ilyen egyéves szerződés-hosszabbításokkal gceiizni, hogy a nők ne tudjanak elmenni szülni, meg hasonlók.
Van diplomám egyébként és most csinálom a mestert levelezőn meló mellett... azt ne mondd, hogy majdan 2 diplomával, 3 éves munkatapasztalattal "kidobják a CV-met a kukába " (csakhogy a Te szavaiddal éljek), és nem kapok majd állást, mert 26 évesen elmertem menni szülni....
Szerintem ez életszerűtlen.
Közszféra.
Nekem kimondottan pozitív véleményem van arról, ahogy a baba dologhoz állnak. Gyerekem esett teherbe úgy, hogy lejárt volna a határozott szerződése, és pont nem kapott volna semmilyen ellátást, csak a GYES-t. Jelezte, hogy van egy ilyen gondja, hajlandóak-e segíteni? Megtették. A szülés várható időpontja utáni hónap végéig meghosszabbították a szerződését.
Szervezete (embere) válogatja.
Mint ahogy cége is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!