Ezért beírnátok a vásárlók könyvébe?
Figyelt kérdés
Újságosnál akartam venni két vonaljegyet késő délután, csak 10 ezres volt nálam. Az eladó azt mondta szó szerint, hogy két buszjegyért nem váltja fel a pénzt. Reggel meg se próbáltam volna nagy pénzzel fizetni, tudom, hogy nem szeretik, de a nap végére már bőven kell lennie váltópénznek. Ha azt mondja, hogy bocsi, de nem fogadhat el nagy pénzt, sajnos ki van fogyva apróból, stb... oké... de ez így elég pofátlan és udvariatlan. Tovább siettem, hogy tudjak jegyet venni, mert szorított az idő. Máshol szó nélkül elfogadták, de legszívesebben beírtam volna a könyvbe.2019. szept. 7. 12:06
12/23 anonim válasza:
Leszarom, hogy igaza van-e, amíg ilyen ótvar stílust üt meg. Amúgy meg a pénz az pénz.
13/23 anonim válasza:
Ha apróval fizetsz, akkor az a baj, ha húszassal, akkor meg az. Kapják be.
Aki kereskedő, az bmeg remdelkezzen váltópénzzel! Az a dolga!
14/23 anonim válasza:
Nyugodjal megre, rendelkeznek valtopenzzel, de amikor egymast utan harman negyen jonnek 10-20ezressel parszaz forintos teteleket fizetni, es meg alig egy oraja vagy nyitva, akkor a vilag osszes valtopenze sem eleg.
15/23 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy késő délután volt, reggel meg se próbáltam volna, akkor megértem, ha nem tud vagy nem akar váltani. Na meg a stílus se volt szép. Kb. lekoptatott.
2019. szept. 7. 17:53
16/23 anonim válasza:
Ez nem igaz, miért nem tart annyi váltót ami elég?
Én is kereskedő vagyok, soha nem fordult elő hogy ne tudtam volna visszaadani.
Igen, lehet számítani hogy 4-5 ember nagy pénzel jön egymás után? És? Akkor mi van?
Kit érdekel hogy reggel van?
17/23 anonim válasza:
Én is kereskedő vagyok és én se szeretem ha valaki egy pár száz forintos dolgot tízezressel akar fizetni. Nem egyszer előfordult, hogy utánna meg be kellett zárnom és el kellett mennem postára felváltatni mert nem akart apróval fizetni. Nyílván ha nincs más akkor felváltom de nem szeretem ha pénzváltónak néznek.
18/23 anonim válasza:
17
Akkor te sem vagy egy kereskedő tipus. Akkor miért vagy az? Az nem pénzváltás ha valaki vásárol is valamit, nem tudtad?
19/23 anonim válasza:
Sokan eleve pénzváltónak használják az ilyen helyeket. Van aprójuk, de fel akarják váltani a pénzüket. Nem lehet annyi váltóval készülni, hogy elég legyen. Egyébként tényleg kéne kártyát használni.
20/23 anonim válasza:
Nem irnék be de az újságost eligazitanám: a vásárlás nem pénzváltál , a 10 e forintos legális fizetőeszköz, és kötelessége elfogadni ha nem írta ki hogy csak aprót tud elfogadni. Majd ha a bankautomata az igények szerint ad ki aprót akkor talán majd elvárható lesz hogy a boltosok höbörögjenek. Amig nekem 10 vagy 20 ezrest ad ki addig azzal fogok fizetni, a boltos meg tartson váltópénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!