Tegyek panaszt, vagy úgy sem érek vele semmit? A postás odaadta a pénzem nem létező testvéremnek!
Hiába próbálsz hangos stílsban írni, nem leszel okosabb. Senki az ég világon rajtad kívül nem beszélt kártésítésről! A generali biztosító elküldte nekem igazlosképpen a bizonyltatot, amelyet az illetékes postai hivataltól kérvényezett. Ez alapján hivatalos bizonyíték áll a rendelkezésemre arról, hogy valaki más vette át az összeget, hiszen helyettem írta alá a testvéremnek kiadva magát! Ha nagyon bele akarnék menni ez inkább súrolja a bűncselekményt, mintsem a szabálysértés kategóriáját.
Az hogy három éve történt megint csak nem jelent semmit mert én aktuálisan most szereztem róla tudomást. Hogyan élhettem volna panasszal három évvel ezelőtt, ha még csak nem is tudtam róla. Logikus nem! A kérdésem cspupán arra vonatkozott, hogy esetleg érdemes-e panaszt tenni ez ügyben! Véleményem szerint igen, legyen legalább egy kis nadrágszíj szorítás mert falu helyen nagyon szélsősegen kezelik a kézbesítéseket!
Akkor ne kérj kártérítést.
Leírtam azt is hogy 3 év után nincs mit tenni? ez sem volt érthető vagy megint én nem vagyok okos???
Google??? Meg van????
"A panasz megtehető küldeményhez kapcsolódóan, a feladás napjától számított hathónapos jogvesztő határidőn belül, illetve a sérelmezett tevékenység vagy magatartás esetén az erről való tudomásszerzéstől számított harminc napon belül, de legkésőbb a tevékenység vagy magatartás megvalósítását követő hat hónapon belül."
"Egy kis településen laktam, de már régóta nem élek otthon. A tartózkodási helyem is teljesen más, ennek ellenére a biztosító egy adott összeget pár házzal arrébb postázott ki "
Véleményem szerint az alapprobléma innen indul ki.
Volt a biztosítóval egy ügyed, amiről valószínűleg tudtál, mert csak úgy nem küldenek pénzt. Az ügyintézés alatt egyeztetve lett, hogy már nem laksz a "kis településen" és ne oda küldjék a pénzt?
Mert ha nem, akkor nincs ok reklamálni még akkor sem, ha a régi címed elírták a biztosítónál. Az csak tovább ront a helyzeten, hogy ráadásul valaki jogtalanul vette fel a pénzt.
Ha egyeztetve lett a cím, és a biztosító postázta rossz helyre, akkor ott reklamálnék.
Nekem kapásból az jutott eszembe, miért nem mész ahhoz reklamálni első körben, aki felvette helyetted az összeget? Ha így nem tudod visszaszerezni, akkor kell elgondolkodni, hogy ki hibázott, és ott reklamálni, ha még lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!