Az normális ha egy héten csak egyszet jön a postás? (Budapest, VIII. ker)
Ki az aki manapság papíralapú levelezést folytat?
Legfeljebb a szolgáltatók, amikor kiküldik a csekkeket, annak akik nem online intézi az ügyeket.
A csekkek viszont csak havonta egyszer, nagyjából azonos időben érkeznek, nem naponta és nem mindenkinek.
A fontos levelek ajánlva vagy tértivevényesen érkeznek, azokat nem gyűjthetik.
Tehát ne aggódj!
Nekem pl. hónapszámra üres a ládám(e-számláim és netbankom van) holott minden áldott nap 1 órakor erre kerekezik a postás.
"Ki az aki manapság papíralapú levelezést folytat?"
Bankok, bíróságok, ügyvédek, végrehajtók, hivatalok, üzletek, közjegyzők, BKK. Csak ez számít ugyanis hivatalos levelezésnek, az e-mail nem.
Pont ezért írtam ezt, de nyilván elkerülte a figyelmedet:
"A fontos levelek ajánlva vagy tértivevényesen érkeznek, azokat nem gyűjthetik."
Mert ugye azt nem vitatod, hogy az általad felsoroltak ilyen módon küldik ki a leveleiket?
Akkor miről is beszélünk?
Mindenképpen a kézbesítők vezetőjének kell írásbeli panaszt tenni, különben sajnos nem vizsgálják ki.
Mi olyat tapasztaltunk, hogy a teli postáskocsit otthagyták a kukatárolóban, éjjel 11-kor találtuk meg.
Mai eszemmel a rendőrséget hívtam volna, hiszen bakkártyák, PIN-kódok, határidős hivatali levelek, stb. vannak benne, több százmilliós kára is lehet ebből egyetlen címzettnek.
"ugye azt nem vitatod, hogy az általad felsoroltak ilyen módon küldik ki a leveleiket?"
De igen.
Például a sok közül sem a BKK, sem a bankok, sem az üzletek nem tértivevénnyel küldenek.
Azt próbálom elmagyarázni - de látom reménytelenül - hogy a postaládák telítettségéből nem feltétlenül lehet arra következtetni, hogy egy héten egyszer jár a postást!
Nem hiszem, hogy valaki naponta kap, vagy legyünk megengedőek, hetente kap a BKK-tól levelet, a bankok havonta 1x küldik ki az egyenlegközlőt, a bankkártyákat 2 évente (mondjuk nem értem, hogy az miért nem tértivevényes), üzletekkel nem tudom ki levelezik én ilyet egyet sem ismerek.
Szóval próbáljunk a kérdésre koncentrálni, a mai világban, ha üres a láda, az nem azt jelenti, hogy nem jár a postás!
(és most ne ilyen bűnügyekről beszéljünk, mint amit itt valaki leírt, mert ez egyedi eset!)
Jelenleg a Posta munkaerőhiánnyal küzd (Budapesten biztos).
Nálunk a XIII. kerületben is maradnak ki napok, amikor nem jön a postás (keddi időbiztosított levelet is sikerült szerdán megkapnom). Volt, hogy emiatt szombaton rendkívüli kézbesítés volt, idegen postásokkal, akik össze-vissza keverték a címeket is (3 utcával odébb lévőnek a levelét dobták be nálunk). Szóval igen, véleményem szerint lehetséges, hogy felétek is ritkábban jár a postás, bár a heti 1 az elég durvának tűnik.
Az pedig, hogy a szolgáltatóktól egy időben érkeznek a levelek, csekkek (valaki említette itt előttem), nettó baromság. Össze-vissza jönnek, minden hétre jut valami.
Már miért ne lenne normális? Gondolj bele:
- üzenetküldés Facebook-on, E-mail-ben, SMS-ben, vagy telefonálás
- a rezsit és az esetleges banki törlesztést is havi szinten kell fizetni
- a különböző adókat is egyéntől függően havonta, negyedévente, vagy félévente kell fizetni
- szórólapokban lévő áruházi ajánlatok és akciók is minimum 1 hétig érvényesek
Komolyan nem értem, kérdező, konkrétan miért kéne gyakrabban járnia a postásnak, miért várod annyira?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!