Tegyek panaszt, vagy úgy sem érek vele semmit? A postás
odaadta a pénzem nem létező testvéremnek!
Most a biztosító adott meg rossz címet, vagy a postás kurta el? Ám mindegy is, mindenképpen írásbeli, és szóbeli panaszt is tegyél. Hogyne lenne értelme!
2019. aug. 29. 05:50
2/24 A kérdező kommentje:
Szerintem mindkettő! A biztosító valamilyen okból kifolyólag rossz címre postázott. Valahol el lett cseszve valami a szerződésben az biztos! A postás viszont annak tudatában, hogy nem én vagyok névreszólóan az átvevő a saját magát testvéremnek valló személynek átadta a borítékot, ez elég könnyelmű eljárás szerintem. Az a primitív dög, aki pedig képes volt aláírni helyettem, ráadásul azt hazudva hogy a testvérem megszívta mert megvan a bizonylat az aláírásával!
2019. aug. 29. 06:11
Még ha jó címre vitte volna a postás és tényleg a testvéred veszi át, akkor is kell lennie két tanúval aláírt meghatalmazásnak! Mindenképp tegyél panaszt.
[link]
2019. aug. 29. 06:14
5/24 A kérdező kommentje:
A generali biztosítótól kaptam levelet, amely szerintem hivatalos levélnek számít. Szerintem is meghatalmazás nélkül még ha testvérem is lett volna akkor sem vehette volna át! Mi az, hogy aláír. A gond ezzel csak az, hogy ez nem régen derült ki, az eset pedig 2016-ban történt.
6/24 anonim válasza:
Nyilvánvalóan hibázott a postás, attól függetlenül, hogy a szerződésben rossz cím van. Bár azt sem értem hogy lehet... valami itt nem kerek. Na mindegy...
Ha meghatalmazás nélkül odaadott egy jogosulatlannak BÁRMENNYI pénzt is, azért a posta felel. Nyugodtan tegyél panaszt.
Nem tudom ez miért lett lepontozva. Gyökerek.
2019. aug. 29. 07:30
Nyugodtan tegyél panaszt. Vesztenivalód nincs. De nem lehetetlen, hogy már elévült.
2019. aug. 29. 09:13
Átveheti a ,,testvéred" a hivatalos levelet is, mivel az adott esetben egy a lakcimetek, semmilyen meghatalmazás nem szükséges ilyenkor. Tehát ha a biztosító adott meg rossz címet és a postás oda vitte ki, ebben nem hibázott. Ha viszont rossz címre vitte ki, akkor ő a hibás.
Az, hogy az átvevő a testvérednek vallotta magát, és jogtalanul vette át a levelet, azért keményen felelősségre lehet vonni.
Mindenképp tegyél szerintem panaszt, ne hagyd ennyiben.
2019. aug. 29. 09:19
2016os ügy? És csk most jutott eszedbe?
2019. aug. 29. 11:26
#8: Nem levél volt, pénz. Amikor apámnak hozta a nyugdíját a postás amikor kórházban volt akkor nem adta ide nekem, márpedig személyesen ismer minket. Kellett a meghatalmazás.
2019. aug. 29. 11:49
Kapcsolódó kérdések: