Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tegyek panaszt, vagy úgy sem...

Tegyek panaszt, vagy úgy sem érek vele semmit? A postás odaadta a pénzem nem létező testvéremnek!

Figyelt kérdés
Egy kis településen laktam, de már régóta nem élek otthon. A tartózkodási helyem is teljesen más, ennek ellenére a biztosító egy adott összeget pár házzal arrébb postázott ki amelyet egyszerűen nem értem hogyan fizethetett ki a postás! Egy ismeretlen számomra tök idegen embernek, aki a testvéremnek vallotta magát. A postás meg csak úgy odaadta neki az a valaki aláírta.. még ott is van, megjegyzésként hogy testvérem! Erről a dologról a biztosító nem régen tájékoztatott. El is küldték a tudakozóból a bizonyltatot. Mivan ha több százezer forintról van szó, akkor a postás csak úgy odaadja neki.. mert a testvéremnek vallja magát vagy mi!

2019. aug. 29. 05:33
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem! Én most a héten tudtam meg, hogy 2016-ban történt egy ilyen malőr. Írja a biztosító nekem, hogy már egyszer történt kifizetés a részmre én meg csak nézek. Aztán elküldéték a bizonyltatot és látom a valaki a testvérem nevében vett át egy levelet.
2019. aug. 29. 12:53
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Mekkora összeg?

Te tuti jól adtad meg nekik a címed?

2019. aug. 29. 13:00
 13/24 A kérdező kommentje:

Az összeg nem lényeges, igen jól adtam meg.

Köszönöm a válaszokat.

2019. aug. 29. 13:48
 14/24 anonim ***** válasza:
60%

"látom a valaki a testvérem nevében vett át egy levelet"

Levélben nem küld a biztosító pénzt.

2019. aug. 29. 13:51
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

De lényeges az összeg, mert nem mindegy, hogy bűncselekmény vagy szabálysértéss.

Biztosítónál tegyél panaszt! A többi a biztosító dolga

2019. aug. 29. 14:22
 16/24 anonim ***** válasza:
60%

"Nem tudom ez miért lett lepontozva. Gyökerek"

Azért mert címhelyen tartózkodó testvér, levelet és pénzt is átvehet 100.000Ft-ig. Előbb kupálódj, aztán gyökerezz.

"Amikor apámnak hozta a nyugdíját a postás amikor kórházban volt akkor nem adta ide nekem, márpedig személyesen ismer minket. Kellett a meghatalmazás."

- Akkor kell meghatalmazás a nyugdíjhoz ha 100.000Ft-nál magasabb az összeg.

Kérdezőnek: Mivel az ügy majd 3 éves lehet hogy a biztosító nem foglalkozik vele. A postán 1 évig tehetsz panaszt ha jól tudom, de ebben az esetben neked nem a postával kellene viaskodnod, hanem a biztosítóval. Te reklamálsz a biztosítónál, hogy nem kaptad meg a pénzt és a biztosító majd lebokszolja a postával. Ámbár 3 év után nem hiszem hogy van keresnivalód...

2019. aug. 29. 16:38
 17/24 anonim ***** válasza:
77%

#10 azért nem vehettetek át mert valószínűleg 100 ezer fölötti volt a pénz, ebben az esetben valóban csak meghatalmazott veheti át a nyugdíjt, 100 ezer alatt viszont elég, ha egy a lakcimetek.

Mondjuk a kerdesnel nem értem, hogy most akkor pénzről vagy hivatalos iratról van szó, mert levélben egy biztosító valóban nem küld pénzt az biztosító.

2019. aug. 29. 17:02
 18/24 anonim ***** válasza:
41%
25 éve vagyok postás. Aki EZT lepontozta annak legyen bátorsága és írja le mi a hiba a válaszban. Vagy egy agyatlan volt vagy a gyökerező kolléga...
2019. aug. 29. 17:02
 19/24 anonim ***** válasza:
67%

"100 ezer alatt viszont elég, ha egy a lakcimetek."

Ha viszi házhoz a pénzt a postás akkor még a lakcímnek sem kell egyezni.

2019. aug. 29. 17:10
 20/24 A kérdező kommentje:

16#-os válaszoló! Aki átvette a levelem nem a testvérem! Nincs is testvérem. Valaki alírta hogy átvette és erre hivatkozva felevett 16.000 Forintot. Nem olyan sok pénz, de hogy lehet ilyet tenni! Ha mondjuk 500 ezer ropit fizet a biztosító akkor csak úgy kifizeti neki, mert a testvéremnek vallja magát egy vadidegen alak!

Nem én tehetek arról, hogy erre csak most derült fény! Ez is csak véletlenül derült ki. A falusi postai hivatalra igazán ráférne egy fejmosás! Nem először fordult elő, hogy én tértivevényes levelet nem kaptam meg mert a volt nevelőszülőm átvette helyettem. Közben én senkinek sem adtam meghatalmazást erre. Elegem van a falusi posásokból mi az, hogy előfordulnak olyan esetek is hogy a szomszédnak odaadja az meg majd úgy is odaajda a másiknak ha hazajönnek!

2019. aug. 29. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!