Tegyek panaszt, vagy úgy sem érek vele semmit? A postás odaadta a pénzem nem létező testvéremnek!
Mekkora összeg?
Te tuti jól adtad meg nekik a címed?
Az összeg nem lényeges, igen jól adtam meg.
Köszönöm a válaszokat.
"látom a valaki a testvérem nevében vett át egy levelet"
Levélben nem küld a biztosító pénzt.
De lényeges az összeg, mert nem mindegy, hogy bűncselekmény vagy szabálysértéss.
Biztosítónál tegyél panaszt! A többi a biztosító dolga
"Nem tudom ez miért lett lepontozva. Gyökerek"
Azért mert címhelyen tartózkodó testvér, levelet és pénzt is átvehet 100.000Ft-ig. Előbb kupálódj, aztán gyökerezz.
"Amikor apámnak hozta a nyugdíját a postás amikor kórházban volt akkor nem adta ide nekem, márpedig személyesen ismer minket. Kellett a meghatalmazás."
- Akkor kell meghatalmazás a nyugdíjhoz ha 100.000Ft-nál magasabb az összeg.
Kérdezőnek: Mivel az ügy majd 3 éves lehet hogy a biztosító nem foglalkozik vele. A postán 1 évig tehetsz panaszt ha jól tudom, de ebben az esetben neked nem a postával kellene viaskodnod, hanem a biztosítóval. Te reklamálsz a biztosítónál, hogy nem kaptad meg a pénzt és a biztosító majd lebokszolja a postával. Ámbár 3 év után nem hiszem hogy van keresnivalód...
#10 azért nem vehettetek át mert valószínűleg 100 ezer fölötti volt a pénz, ebben az esetben valóban csak meghatalmazott veheti át a nyugdíjt, 100 ezer alatt viszont elég, ha egy a lakcimetek.
Mondjuk a kerdesnel nem értem, hogy most akkor pénzről vagy hivatalos iratról van szó, mert levélben egy biztosító valóban nem küld pénzt az biztosító.
"100 ezer alatt viszont elég, ha egy a lakcimetek."
Ha viszi házhoz a pénzt a postás akkor még a lakcímnek sem kell egyezni.
16#-os válaszoló! Aki átvette a levelem nem a testvérem! Nincs is testvérem. Valaki alírta hogy átvette és erre hivatkozva felevett 16.000 Forintot. Nem olyan sok pénz, de hogy lehet ilyet tenni! Ha mondjuk 500 ezer ropit fizet a biztosító akkor csak úgy kifizeti neki, mert a testvéremnek vallja magát egy vadidegen alak!
Nem én tehetek arról, hogy erre csak most derült fény! Ez is csak véletlenül derült ki. A falusi postai hivatalra igazán ráférne egy fejmosás! Nem először fordult elő, hogy én tértivevényes levelet nem kaptam meg mert a volt nevelőszülőm átvette helyettem. Közben én senkinek sem adtam meghatalmazást erre. Elegem van a falusi posásokból mi az, hogy előfordulnak olyan esetek is hogy a szomszédnak odaadja az meg majd úgy is odaajda a másiknak ha hazajönnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!