Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csak nekem van elegem az...

Csak nekem van elegem az országban eluralkodó ügyeskedő, megúszós, urambátyám viszonyok alapján előrejutó mentalitásból?

Figyelt kérdés

Forog a gyomrom amikor azt hallom, hogy azon agyalnak miként lehetne elkerülni az adózást. Egyre jobban megvetem a vállalkozókat akik nem akarják a valóságnak megfelelően bejelenteni a munkavállalóikat, akik nem akarnak számlát adni.

Utálom, hogy hülyének néznek, ha kérek számlát egy vállalkozótól, és én vagyok a rossz, mert becsületes vagyok.

Rosszul vagyok miközben azt látom, hogy sorra emelkednek fel a tehetségtelen, de törtető és seggnyaló figurák, akik rendszerhűségük miatt nyerik sorra a közbeszerzéseket, és kapjàk meg a jól fizető, akár nagy hatalommal járó pozíciókat az államapparátusban. Miközben amennyiben a valós képességeik alapján sehol nem lennének.

Utálom amikor azt tekintik megoldásnak, hogy vesztegetnek, hálapénzt adnak. Pl. megvetem az orvosokat és nővéreket akik elfogadják a betegek pénzét.

És elszomorít, hogy semmit nem tudok tenni, hiába próbálok becsületes lenni, emiatt maximum lenéznek, kinevetnek, álmodozónak tartanak...

Még a puskázni sem szoktam, inkább megbukok, minthogy ilyen eszközökhöz folyamodjak.

2019. aug. 26. 11:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
28%
Beszari vagy és ezért próbálod ugy magyarázni hogy te vagy a jó
2019. aug. 26. 12:16
 12/16 A kérdező kommentje:
#11 Gondold úgy, de attól még nem ez lesz a valóság.
2019. aug. 26. 12:36
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, nem csak Neked van eleged - nem is láttam még a kérdésedet, amikor lerohantam egy másik kérdésnél a kérdezőt, 2 hozzászólásban is :-)

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

2019. aug. 26. 13:08
 14/16 anonim ***** válasza:
41%

"de amit a politikusok csinálnak az felbátorító. Konkrétan arra célzok, hogy milliárdokat tesznek zsebre, és nincs senki, aki jól pofán vágja őket."

2-esnek: ezen én is elgondolkodtam, hogy miért mehet ez így az országban? Tudod, miért? Mert az ország meglehetősen nagy része is ezt csinálja - aki meg nem, annak meg ilyen-olyan hitele van és nem mer "felállni".

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen. "

Surányi Miklós: Egyedül vagyunk című könyvéből

Sokak szerint Széchenyihez tartozik a mondás, de állítólag mégsem:

[link]

2019. aug. 26. 13:19
 15/16 anonim ***** válasza:
39%

Pedig tökre igaza van a 11#-esnek.

Mindenhol mindenki ügyeskedik, kiskapuk mindenütt vannak, voltak, lesznek.

Én azt gondolom hogy nagyba, pofátlannak nem kell lenni, pl itt korábban téma volt, át nem vennék tévesen hozzám jött csomagot.

De a túlontúl becsületes emberek nem mennek semmire, megeszik őket reggelire.

Jó étvágyat.

2019. aug. 26. 14:27
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

Én vállalkozóként dolgoztam Ausztriában és Magyarországon.

Senkit nem akarok megbántani de Ausztria munkavállalóként jobb de alapvetően megy a szerzodj lengyel céggel a cég eltűnik úgy vernek át ahogy akarnak. Sokkal durvább mint Magyarország . Anglia ? Az offshore cég honnan ered ? Na ? Kitalalod ?

A politikába nem akarok belemenni magyar nép választotta. innentol lehet frocsogni ezt akarja a többség ez van.

2019. aug. 26. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!