Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kapni fogok szüleimtől kb 3...

Kapni fogok szüleimtől kb 3 millió forintot, mit tegyek vele? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Még babakoromban kötött rám anya babakötvényt vagy nem is tudom mi a neve. Havonta fizettek bele pár ezer forintot. A lényeg hogy mostanában "ér véget" vagyis felszabdul a pénz, eddig nem lehetett hozzájutni. Kb 3 millió forint lesz.

Még régebben beszélgettünk róla hogy majd jó lesz az esküvőmre ( :D ) vagy vehetek belőle kocsit.

Amit tudni kell rólam: 22 éves lány vagyok, már 3 éve elköltöztem szüleimtől, ők kis faluban élnek, én Pestre költöztem. Dolgozom, párommal élek albérletben.

Persze a legszívesebben lakást vennék, na de 3 misiből nem lehet lakást venni manapság Pesten :D

Gondoltam arra hogy szülőfalumban megveszek 1 házat. Mivel az Isten háta mögött van, simán 2 -ért lehet venni, amire max 1-et kell költeni felújításra. De ez lehet felesleges, mert ott a faluban 2 házat fogok majd örökölni (nagyszüleim és szüleim).

Esetleg gondoltam egy kis "nyaralóra" valahol, dr azt sem tudom lehet e ennyiért bármit is kapni az ország másik végében.

Kocsit nem kell, van céges nekem is páromnak is. Esküvőre pedig egyelőre egyáltalán nem készülünk. Gyereket nem akarunk, az biztos.

Nagy álmom végigjárni a 66-os utat Amerikában, erről álmodozom gyerekkorom óta, simán ki is jönne ennyiből az a kirándulás, de nagyon spórolós ember vagyok, és egyszerűen nem lenne szívem elkirándulni azt a pénzt amit a szüleim éveken keresztül gyűjtöttek nekem.

Ha ez számít, szüleimnek van egy kis vállalkozásuk, szóval nem minimálbéren tengődnek, de annyi pénzük nincsen hogy bármikor hozzám vágjanak pl 1 millió forintot.

Én és párom 180-300 ft között keresünk.

Ti mire költenétek a pénzt? Tegyem inkább bankba kamatoztatni?

2019. aug. 7. 20:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
60%
Tedd fel az egészet a ruletten egyszerre a pirosra.
2019. aug. 7. 20:38
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre kamatoztasd! Aztán ha már annyira nem sajnálod a pénzt a kirándulásra, akkor utazzatok el Amerikába. Az utazás élmény, azt soha senki nem veszi el tőled.
2019. aug. 7. 20:42
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én betenném bankba, pár év múlva vesztek ingatlant, önerő részletnek jó lesz majd.
2019. aug. 7. 20:43
 4/20 anonim válasza:
100%
Szerintem is tedd be a bankba. Majd ha lesz valami akkor meg jól fog jönni.
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne elkölteni azonnal? Nekem is volt kötvényem, 18 evésen megkaptam, még most 26 évesen sem költöttem el, államkötvény vettek belőle, még 1-2 év, és összejön a házra a pénz
 6/20 anonim ***** válasza:
97%
Ha ennyire nincs mire költened, akkor ne költsd el. Becsattogsz a bankba, és megmondod, hogy van ennyi pénzed, milyen konstrukcióban kapod rá a legtöbb kamatot. Nem kell eltapsolni hülyeségekre, jó lesz az még később.
2019. aug. 7. 20:44
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
Magyar állam papír plusz ami jónak tűnő befektetés. Ha nem is elég,azért önerőnek nem rossz.
2019. aug. 7. 20:44
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél belőle állampapírt és gond letudva .
2019. aug. 7. 20:55
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Garázst vennék és kiadnám. De az állampapír se rossz. Bár szerintem egy jó helyen levő garázsnak jobban megy az értéke felfele. Olyan helyen nézd ahol kevés a parkolóhely és a garázs, akár lakótelepeken.
2019. aug. 7. 21:01
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

3 millió sok is meg nem is.

De az pont annyi pénz amit bankba tennék én is. Nem árt ha van az embernek félretett pénze.

2019. aug. 7. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!