Törvényileg ez, hogy van?
Egy nagyobb boltba dolgozok. És pár napja 9-10 órákat kasszába vagyok. Nem adják ki a szünetet se. 10 percet voltam kint tegnap is. Van valami írva erről,hogy mennyit lehet kasszába lenni? Vagy semmit nem lehet tenni? Ja meg a plusz kérdésem az,hogy ezt viszont tudom,hogy törvénybe van foglalva az,hogy havi 1 szabad hétvégének kell lennie. Fél éve vagyok a cégnél és egyszer volt olyan,hogy szabad hétvégém volt. Az is csak azért,mert ünnep volt.
Köszönöm a válaszokat!
1. Be vagy jelentve? Van munkaszerződésed?
2. Hány órára vagy bejelentve, mit mond a munkaszerződésed a munkakörödről.
Ha tudod, hogy törvény írja elő, hogy havi 1 szabad hétvégének kell lenni, akkor ezt jelezted a főnökség felé, hogy adják ki?
A bejelentést, szerződést meg azért kérdeztem, mert ha pl. feketén dolgozol, akkor eleve felesleges törvényről beszélni.
Ha be vagy jelentve, akkor viszont hivatkozhatsz a főnökségnél a törvényekre, stb.
Túlórát kifizetik vagy munkaidő keretes (pl. éves) foglalkoztatásban vagy?
Hát igen, sajnos a kereskedelemben - mivel kevés az ember - ez megy :-(
hát nem tudom, talán próbáld meg a vezető figyelmét felhívni - de nem várnék nagy változást a dologtól.
Menj át a Lidl-be, ott annyira betartják a pihenőidőt, hogy a múltkor egy kasszával mellettem elvágtázó dolgozónak a kezébe akartam adni valamit, amit egy vásárló elkutyult és nem akartam, hogy megromoljon, mire közölte, hogy nem foglalkozhat vele, mert pihenőidőn van.
Mikor ezt elmondtam a pénztárosnak, akkor Ő is megerősítette: ha foglalkozott volna vele, az már "feketemunkának" számít... Én meg néztem hülyén borzasztó módon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!