Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Évente más kamatozású életbizt...

Évente más kamatozású életbiztosítás számítására van valamilyen matematikai képlet?

Figyelt kérdés
Haláleseti, elérési biztosítás kalkulációjához kéne nekem. Vagy, ha pl. 10 évre köt mind a 10 évre más kamattal, akkor úgy kiszámolom mintha 1 évre kötötte volna az adott kamattal, aztán a következőre ugyanúgy 1 évre a másik kamattal?

2017. okt. 22. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát nem. Egyrészt, mert a futamidő elején vonják le a költségeket, másrészt mert az előző, meg előző évi hozamok jóvaíródnak, így a következő évben már azok is a hozam, a befektetés alapját képezik. Konkrét biztosító valamelyik biztosítási módozatára szeretnél számolni?
2017. okt. 22. 22:16
 2/8 a.erika ***** válasza:
:-) ilyen nincs. :-)
2017. okt. 23. 08:44
 3/8 xswerdy ***** válasza:
ha most megmondják, hogy melyik évben mennyi lesz a kamat, akkor mindent ki lehet számolni. De ilyet még nem hallottam. A befektetési jellegű életbiztosítások jellemzően befektetési alapba teszik a pénzt. Ami persze minden évben más hozamot termel, de azt csak utólag fogod tudni, hogy melyik évben mennyit. És persze minuszos évek is lehetnek.
2017. okt. 23. 09:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Ki lehet számolni pl. Excellel. De szerintem képlet is van rá, csak eszméletlenül bonyolult.
2017. okt. 23. 12:44
 5/8 A kérdező kommentje:

#3-asnak válasz

Igen, pont úgy kéne csupán számolnom, hogy előre tudom az adott év alatt alkalmazott kamatot.

2017. okt. 23. 15:17
 6/8 xswerdy ***** válasza:

akkor már csak az a kérdés, hogy az ügyleti évek végén tőkésedik-e az addig felgyülemlett kamat.

Amúgy az nem derül ki, hogy mit akarsz kiszámolni. Hogy mennyi pénzed lesz a végén?

2017. okt. 23. 17:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Először azt hogy egy x éves egyén n évre köt pl. egy elérési biztosítást, és n év múlva akar kapni valamennyi pénzt, és így mennyit kell havonta fizetnie. Később talán azt is hogy ha valamennyit fizet havonta mennyi fog kapni. És csak a nettó díjrészt számolom jelenleg
2017. okt. 24. 07:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Abban segítségedre van a biztosítási összeg. Abból lehet visszaszámolni.
2017. okt. 24. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!