Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Életbiztosítás 15 évre?

Életbiztosítás 15 évre?

Figyelt kérdés

Életbiztosítást fizetni 15 évig, úgy hogy évente 3 százalékkal növekszik a havi fizetés. Oké hogy egyszer visszakapom, de nemtudom hogy van-e értelme, sokat veszít az értékéből a pénz!

Nektek van ilyen, megéri?

2017. okt. 8. 20:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Nekem van 20 éves futamidejű is, viszont nincs benne évi 3%-os kötelező inflációkövetés. Én döntöm el, hogy többet, vagy esetleg levesebbet akarok/tudok fizetni.
2017. okt. 8. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Biztos, hogy vissza is kapod azt amit befizetsz?Ha igen, az miért éri meg Neked?
2017. okt. 8. 21:07
 3/12 A kérdező kommentje:

Vissza kapom. Valamilyen szinten befektetes, en fizetek, ok addig forgatjak a penzem, es 15 ev utan visszakapok nagyobb osszeget, mint amit befizettem.

Nyilvan a penz romlasa miatt ez nekem buko ha ugy nezzuk..de 3 milliot egy osszegbe megkapni viszont jo dolog lenne..

2017. okt. 8. 21:32
 4/12 anonim ***** válasza:
És mi történik akkor ha valami miatt nem a teljes időszak alatt tudod az indexált összeggel fizetni.Illetve mennyi a befizetésből a tőke és mennyi a biztosítási díj? Nyilván utóbbit nem kapod vissza.Ahogy zillmerezes után sem a teljes összeget kapod vissza.
2017. okt. 8. 22:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Kérdezhetném úgy is, hogy tőkegarantált? Le van írva, hogy mennyi a biztosítási összeg? Nem véletlenül unit linked, tehát befektetési egységekhez kötött biztosítás? Ami igen kiszámíthatatlan és kockázatos...
2017. okt. 8. 22:13
 6/12 anonim ***** válasza:

Kis alap:

[link]

Igazából amire érdemes odafigyelni, hogy létezik olyan, hogy visszavásárlási érték, hiszen 15 év hosszú idő, honnan tudod nem e maradsz pl. munka nélkül az idő alatt?

ekkor jó eséllyel kevesebbet kapsz vissza. Zillmerezés szintén, az első két évben a megtakarításod szinte 0, mivel a biztosító első körben a 15 éves költségeit vonja le belőle előre. Tehát 3-ik évben úgy alakul nem tudod fizetni, kapsz pár ezret vissza pár száz ezer befizetett helyett. Kb mint az annuitásos hitelnél fordítva a bankoknál, a kezdeti időszakban csak a kamatot fizeted, a tőketartozásod évek múltán is alig csökken, hiába fizeted éve óta már a hiteltörlesztést.

Ha díjcsökkentést kérsz, ahogy az első írja, vagy nem indexálod, az inflálódás mellett, még kevesebbet fogsz kapni és még kevesebbet fog érni a lejáratkori összeged.

Én régóta külön kezelem a befektetést és a biztosítást.

Jobb hozamok, kevesebb kockázat érhető el vele, és rövidebb távon kell tudni kockázatot vállalni 1-3-5 éves periódusokban.

2017. okt. 9. 06:32
 7/12 anonim ***** válasza:

" Kb mint az annuitásos hitelnél fordítva a bankoknál, a kezdeti időszakban csak a kamatot fizeted,..."

Ez nem igaz, az első hónaptól kezdve fizetsz tőketartozást is. Kamatot mindig csak a fennálló tőketartozás után fizetsz,

2017. okt. 9. 10:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van. Viszont az arányok alapján, a tőke minimálisan fogy.

Petsze szerintem anno sokan bele ugrottak a 6-12 hónapig "csak kamat" akciós hitelekbe, amik még mindig futnak.

2017. okt. 9. 10:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal beszélj a benned maradó kérdésekről akivel kötötted,ne itt kérdezgess,mert itt hasznos választ nem fogsz kapni,igazi szakemberek nem itt lelhetők fel(bocsi :) ),mint látod a válaszokból.Én sosem értettem miért nem azzal a szakemberrel beszéljük meg a dolgokat akivel megkötöttük,akibe a bizalmunkat helyeztük.Minden megtakarításnak van értelme,fontos hogy legyen mihez nyúlnunk és addig kell megtakarítanunk amíg van miből.
2017. okt. 11. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:

" Nektek van ilyen, megéri?"

A kérdező saját tapasztalatra kérdez rá, nem "szakembert" keres, aki meg abban érdekelt, hogy kössön és jutalékot kapjon utána.:-)

(Bár valahol még megvan a tanúsítványom a biztosítás közvetítéshez kapcsolódó képzésről a fiók mélyén:-) )

2017. okt. 11. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!