Életbiztosítás 15 évre?
Életbiztosítást fizetni 15 évig, úgy hogy évente 3 százalékkal növekszik a havi fizetés. Oké hogy egyszer visszakapom, de nemtudom hogy van-e értelme, sokat veszít az értékéből a pénz!
Nektek van ilyen, megéri?
Vissza kapom. Valamilyen szinten befektetes, en fizetek, ok addig forgatjak a penzem, es 15 ev utan visszakapok nagyobb osszeget, mint amit befizettem.
Nyilvan a penz romlasa miatt ez nekem buko ha ugy nezzuk..de 3 milliot egy osszegbe megkapni viszont jo dolog lenne..
Kis alap:
Igazából amire érdemes odafigyelni, hogy létezik olyan, hogy visszavásárlási érték, hiszen 15 év hosszú idő, honnan tudod nem e maradsz pl. munka nélkül az idő alatt?
ekkor jó eséllyel kevesebbet kapsz vissza. Zillmerezés szintén, az első két évben a megtakarításod szinte 0, mivel a biztosító első körben a 15 éves költségeit vonja le belőle előre. Tehát 3-ik évben úgy alakul nem tudod fizetni, kapsz pár ezret vissza pár száz ezer befizetett helyett. Kb mint az annuitásos hitelnél fordítva a bankoknál, a kezdeti időszakban csak a kamatot fizeted, a tőketartozásod évek múltán is alig csökken, hiába fizeted éve óta már a hiteltörlesztést.
Ha díjcsökkentést kérsz, ahogy az első írja, vagy nem indexálod, az inflálódás mellett, még kevesebbet fogsz kapni és még kevesebbet fog érni a lejáratkori összeged.
Én régóta külön kezelem a befektetést és a biztosítást.
Jobb hozamok, kevesebb kockázat érhető el vele, és rövidebb távon kell tudni kockázatot vállalni 1-3-5 éves periódusokban.
" Kb mint az annuitásos hitelnél fordítva a bankoknál, a kezdeti időszakban csak a kamatot fizeted,..."
Ez nem igaz, az első hónaptól kezdve fizetsz tőketartozást is. Kamatot mindig csak a fennálló tőketartozás után fizetsz,
Ebben igazad van. Viszont az arányok alapján, a tőke minimálisan fogy.
Petsze szerintem anno sokan bele ugrottak a 6-12 hónapig "csak kamat" akciós hitelekbe, amik még mindig futnak.
" Nektek van ilyen, megéri?"
A kérdező saját tapasztalatra kérdez rá, nem "szakembert" keres, aki meg abban érdekelt, hogy kössön és jutalékot kapjon utána.:-)
(Bár valahol még megvan a tanúsítványom a biztosítás közvetítéshez kapcsolódó képzésről a fiók mélyén:-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!